TAKTEN huvud beklagar Rysslands beslut att hoppa 2019 Winter Session

0
378

PARIS, den 18 januari. /TASS/. Ordförande i den Parlamentariska Församlingen i europarådet (PACE) Liliane Maury Pasquier sade i ett uttalande som erhållits genom TASS som hon ångrat Ryssland: s beslut att inte sända en delegation till 2019 Winter Session.

“Jag har tagit del av de uttalanden, som gjorts av Statsduman och federationsrådet [nedre och övre kammare i det ryska parlamentet]. Jag beklagar det faktum att det ryska parlamentet ser ingen anledning att tillsätta en delegation för vår planerade session i och med 2019, eftersom de i egenskap av medlem i europarådet är skyldiga att ta del i arbetet med att dess lagstadgade organ,” sade hon.

Ordförande tillade att hon skulle informera medlemmarna i TAKT Bureau “i den ryska parlamentets uttalanden och attityd.”

Under torsdagens session, Duman antog enhälligt ett förslag till uttalande som tyder på att inte skicka den ryska delegationen till sessionen av den Parlamentariska Församlingen i europarådet (PACE) i januari 2019 och lämnar i kraft beslutet att frysa Rysslands medlemskap avgifter till Rådet om Eu: s budget.

Duman också skulden TAKTEN för oförskämd kränkning av Rysslands rättigheter som en medlem av europarådet (CoE) när beslut fattas 2015 för att beröva den ryska parlamentets delegation av dess viktigaste befogenheter i församlingen.

Ryssland och TAKT

Den ryska delegationen i TAKT berövades rösträtten i April 2014 på grund av händelser i Ukraina och Krim återintegrering med Ryssland. 2015, PACE två gånger studerat frågan om att återställa den ryska delegationen befogenheter, men sanktioner var bara skärpas sedan. Som svar på den ryska delegationen vägrade att arbeta under sådana förhållanden, och i 2016-2018 det inte att skicka en ansökan för att bekräfta sina befogenheter. Ryssland föreslog också införa bestämmelser för att TAKTEN arbetsordning som ingen har rätt att beröva den parlamentariska medlemmar om deras rättigheter spara sina väljare.

Den 10 oktober 2018, Generalsekreterare för europarådet ösregnet sagt att Ryssland rätt att vara representerade i CoE stadgeenliga organ (ministerkommittén och den Parlamentariska Församlingen) kan avbrytas från och med juni 2019 för systematiska icke-betalning av medlemsavgifter. I svar, rysslands Utrikesminister Sergej Lavrov förklarade att Ryssland kommer att lämna CoE sig om sina motståndare i denna organisation insistera på Moskvas utvisning.

December 10, TAKTEN Regler Kommittén motsatte sig den berövande av nationella delegationer om deras rätt att delta i val av organisationens generalsekreterare och domare för den Europeiska Domstolen för de Mänskliga Rättigheterna. Men rysslands ständige Representant vid EU Vladimir Chef sagt att Ryssland inte är nöjd med delvis återställande av sina delegationer rättigheter i den TAKT och förväntar sig att “den fullständiga och ovillkorliga restaurering av samtliga rättigheter” i delegationen och “utvecklingen av sådana procedurregler som skulle förhindra sådana åtgärder på den del av församlingen som är i majoritet, i framtiden.”.