Kurdiske styrker forhånd mot siste utposter av ekstremister i øst-Syria — byrå

0
314

MOSKVA, januar 18. /TASS/. Kurdiske grupper i den Syriske Demokratiske Krefter (SDF) er å fremme mot de gjenværende utposter av terrorister på den østlige bredden av elven Eufrat, Kurdiske news agency Firat rapportert siterer en SDF kommando uttalelse.

I henhold til uttalelse, ekstremistiske grupper har vedvarende alvorlige tap i nærheten av øst-Syriske byen Hajin som et resultat av en operasjon utført av Kurdiske militser, som utgjør ryggraden i SDF. De avanserte én kilometer inn i territoriet som styres av den Islamske Staten terrorist gruppe (forbudt i Russland).

I henhold til byrået, SDF grupper etablert kontroll over byen Al-Sousa, den Islamske Staten viktigste høyborg i regionen, etter voldsomme sammenstøt på 15 januar. Tidligere, i nærheten oppgjør av Al-Shafaa var også frigjort. Mer enn 2000 sivile, som terrorister brukt som menneskelige skjold, ble utgitt.

I dag, den Islamske Staten terrorister holder et område på om lag 15.000 kvadratkilometer nær grensen til Irak.

September 10, 2018, SDF lansert en operasjon mot den Islamske Staten i øst av Deir ez-Zeller provinsen. I henhold til den Syriske Menneskerettigheter Observatory, en sum på 1 100 terrorister ble drept i landbaserte operasjoner og luftangrep på den AMERIKANSK-ledede internasjonale koalisjonen i Syria. Den Kurdiske tap ble estimert til 600 personer. Koalisjonen er streik drept ca 300 sivile, inkludert 130 barn.