Kurdiska styrkor att gå mot sista utposter av extremister i östra Syrien — byrå

0
571

MOSKVA, januari 18. /TASS/. Kurdiska grupper i Syriens Demokratiska Krafter (SDF) utvecklas mot de återstående utposter av terrorister på den östra banken av floden Eufrat, Kurdiska nyhetsbyrån Firat rapporterade med hänvisning till en SDF kommando uttalande.

Enligt uttalande, extremistiska grupper har lidit stora förluster nära den östra Syriska staden Hajin som en följd av en operation som utförs av Kurdiska milismän, som utgör ryggraden av SDF. De avancerade en kilometer in i det territorium som kontrolleras av Islamiska Staten terrorist grupp (förbjudet i Ryssland).

Enligt byrån, SDF grupper etablerade kontroll över staden Al-Sousa, den Islamiska Statens viktigaste fäste i regionen, efter hårda strider den 15 januari. Tidigare, i närheten avveckling av Al-Shafaa var också befriade. Mer än 2 000 civila, vilka terrorister som används som mänskliga sköldar, släpptes.

För närvarande, Islamisk Stat terrorister håller på ett område av ungefär 15.000 kvadratkilometer nära gränsen till Irak.

Den 10 September 2018, SDF lanserat en operation mot den Islamiska Staten i öst Deir ez-Zor provinsen. Enligt Syriska Observatoriet för Mänskliga Rättigheter, ett totalt 1.100 terrorister dödades i mark verksamhet och flyganfall av den USA-ledda internationella koalitionen i Syrien. Den Kurdiska förluster som uppskattas till 600 personer. Koalitionens slår dödas cirka 300 civila, inklusive 130 barn.