Human Rights Watch heeft kritiek op onderdrukking van de vrijheid in Oekraïne

0
590

NEW YORK, 18 januari. /TASS/. Vorig jaar, de oekraïense autoriteiten zijn begonnen met een ernstige aanvallen op civiele en media vrijheden in het land en niet om naar behoren te onderzoeken aanvallen op activisten, Human Rights Watch (HRW) zegt in haar jaarverslag.

Druk op journalisten en activisten

Volgens het document, de Kiev regering “verdere stappen zette naar een beperking van de vrijheid van meningsuiting en van vereniging.” “Geweld door radicale groeperingen die haat zet etnische minderheden, lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT -) mensen, activisten en journalisten in gevaar,’ het rapport gaat verder.

KLAGER benadrukt dat “hij oekraïense regering bleef de beperkingen op de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van informatie en vrijheid van de media, op zoek naar ze te rechtvaardigen” door het citeren van de noodzaak om tegen Rusland en anti-Oekraïne propaganda.

“Sinds oktober 201 vrijheid van de pers overtredingen vond plaats in 23 regio’ s. Deze varieerden van bedreigingen en intimidatie aan het beperken van journalisten de toegang tot informatie,” de organisatie zei, onder vermelding van het Instituut voor Massa-Informatie, een vrijheid van de media watchdog.

Het rapport noemt de Mei 2018 incident in die Oekraïne state security service, de SBU, “gedeporteerd twee journalisten van de belangrijkste russisch-state tv-zender, Kanaal 1, inhoudende dat zij van plan waren te verspreid over Oekraïne.” In dezelfde maand, Kirill Vyshinsky, de hoofdredacteur van de russische staat draad service, RIA Novosti Oekraïne, werd gearresteerd op hoogverraad tegen. “Security services een inval in het stopcontact kantoor in Kiev,” het rapport blijft.

“De autoriteiten niet gedrag effectief onderzoek in tal van vergrijpen tegen de anti-corruptie en andere activisten van de gemeenschap,” human rights watch zei. De organisatie toegevoegd dat in November 2018, anti-corruptie-activist Jekaterina Gandzyuk overleden aan brandwonden die ze opgelopen tijdens een zuur aanval in juli.

Straffeloosheid en discriminatie

Het rapport merkt op dat de Kiev regering niet om degenen die verantwoordelijk zijn voor de dodelijke Odessa Huis van Vakbonden brand in Mei 2014.

“Recht voor conflict-gerelateerde misstanden en misdaden begaan tijdens de 2014 Maidan protesten en massa stoornissen in Odesa bleef onbesproken, enkele jaren later, ondanks de vele beloftes van de oekraïense autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid,” het rapport leest. “Handhaving van de wet is mislukt om het bewijsmateriaal te beschermen na de gebeurtenissen en om te voorkomen dat de verdachten van de vlucht het land.”

Het hoofdstuk gewijd aan het conflict in het oosten van Oekraïne zegt dat de autoriteiten bleven hun “discriminerende beleid” tegen gepensioneerden die in self-proclaimed mensen republieken van Donetsk en Loehansk (DPR en LPR), die werden verteld om zich te “registreren als intern ontheemden (Idp’ s) en het onderhouden van een verblijfsvergunning in door de overheid gecontroleerde gebieden om toegang te krijgen tot hun pensioen.”

“In twee afzonderlijke gevallen, oekraïense rechter vond een aantal bepalingen van de decreten regulering van de pensioenuitkeringen worden discriminerende en besteld autoriteiten te stoppen met het beperken van de toegang tot de pensioenen. Echter, de overheid heeft niet in acht nemen van deze uitspraken,” het rapport leest.

Naast de leden van “groepen pleiten voor haat en discriminatie”, dat wordt uitgevoerd op ten minste twee dozijn gewelddadige aanslagen, bedreigingen, of gevallen van intimidatie tegen Roma, LGBT, en de rechten van activisten in verschillende oekraïense steden. “In de meeste gevallen, de politie gefaald om te reageren of doeltreffend te onderzoeken,” human rights watch zei.

De kritiek van de VS en Rusland

Het rapport schetst KLAGER is van de visie van de gebeurtenissen die plaatsvonden in 2018 in 100 landen over de hele wereld.

De organisatie van de Uitvoerend Directeur Kenneth Roth zegt in zijn voorwoord essay dat, ondanks de “montage van de weerstand tegen de autocratie,” het afgelopen jaar kan worden omschreven als “duistere tijd voor de rechten van de mens.”

Volgens het document, “de Verenigde Staten blijven achteruit op de rechten van de mens in binnen-en buitenland in het tweede jaar van President Donald Trump van de administratie.” De human rights watch zegt dat de huidige AMERIKAANSE regering heeft toegezegd een reeks van maatregelen die verergeren de situatie van de gevangenen, migranten en vrouwen.

“De Bazuin administratie ook blijven steunen misbruik overheden in het buitenland militair, financieel en diplomatiek,” het rapport leest.

Het rapport ook stemmen de traditionele kritiek van Rusland, met de bewering dat de autoriteiten hebben de ‘toename van de onderdrukking van de politieke oppositie en andere critici” en “verder te verstikken kritische stemmen, vooral online.”

“Het Kremlin niet stoppen autoriteiten in Tsjetsjenië van bedreigende en het gevangen zetten van mensenrechtenverdedigers,” het rapport leest.