Bosnien och Hercegovinas ledare hoppas att hans land kommer att gå med TurkStream gasledningen

0
346

BELGRAD, januari 17. /TASS/. Ordförande i Bosnien och Hercegovina Milorad Dodik sade rysslands President Vladimir Putin att han hoppades att hans landets inblandning i den ryska-led TurkStream gasledningen.

“Jag vill uttrycka min tillfredsställelse med hur projekt, som vi hade tidigare kommit överens om, gå vidare nu. Vi räknar med att vara engagerad i TurkStream projektet, precis som vi gjorde i South Stream. Vi har absolut alla dokument projekt, som banar väg för vårt deltagande,” sa han.

Läs också

Fakta om turkiska Stream-projektet

Putin gratulerade Dodik på senaste valseger, som gjorde honom nuvarande ordförande och Serbiska medlem av det Ordförandeskapet i Bosnien och Hercegovina. “Jag är mycket glad att få träffa dig igen och ha en möjlighet att gratulera dig på din valseger,” Putin sade.

Ryska ledare tillade att relationerna mellan de två staterna utvecklas i positiv riktning.

Den TurkStream projektet omfattar byggandet av en gasledning under Svarta Havet till den Europeiska delen av Turkiet och vidare till gränsen till Grekland. Den första linjen kommer att vara utformad för att leverera den turkiska marknaden, den andra – för gas till länder i Södra och Sydöstra Europa. Gazprom anser Grekland, Italien, Bulgarien, Serbien och Ungern som potentiella marknader.