Self-Driving-Bransjen Er Endelig Å Bli Mer Realistisk

0
24

I løpet av det siste tiåret har de fleste av buzz rundt selvkjørende har fokusert på visjonen ble opprinnelig lansert av Google (nå Waymo) og senere Tesla og andre, til et Nivå 5 (full, virkelig, virkelig, autonome uansett hva) personlige bil som du kan ha råd til, og salig slappe av i baksetet av fra da av. Du kan til og med sende den til å hente barna fra skolen eller fortelle det til å vandre rundt å venter på deg, eller kanskje til og med finne seg en parkeringsplass. Mer nylig, har det blitt klart at Nivå 5 personlige autos kommer til å ta mye lenger tid og være mye vanskeligere å lage enn den første rosenrød anslag. På CES 2019 siste uken, dette ble forsterket av veien leverandører flyttet fra pie-in-the-sky løfter på forrige CES viser til en mye mer step-by-step, praktisk tilnærming i år.

Nivå 5 Er Å Komme Lenger Unna, Ikke Nærmere

Siste år, i særdeleshet, var proppfulle av faresignaler og pullbacks for autonome kjøretøy innsats. Mest kjent, en rekke høyprofilerte ulykker (aka krasjer) på den delen av Uber og Tesla-biler har kalt inn på spørsmålet om hvorvidt noen av de involverte selskapene faktisk vet hva de driver med. Sammen med det, Waymo, den ubestridte leder i utvikling mot Nivå 5, møtte sin selvpålagte fristen for en kommersiell robo-taxi starte i 2018 bare med den aller mykeste mulig å starte et lite antall av testerne i begrenset miljøer med begrenset ruter. Tesla trakk “Full Self-Driving” alternativet fra sin orden side, og henviste til at det var forårsaker forvirring (hvis du mener forvirring som noe du har bestilt år siden kan faktisk aldri være tilgjengelige for din bil, antar jeg).

Men på den lyse siden, det har vært noen positive utviklingen i den autonome kjøretøy plass som peker mot trolig i nærheten tids bruk saker og vinnere. Tre av disse stod ut for meg.

Aptiv: Det er Mye Penger å Bli Gjort I Nivå 2, 3, og 4

Ett problem for nesten alle som tar sikte på å produsere en Nivå 5 kjøretøy er at det er en sum penger i vasken. Med mindre du er Google og i hovedsak ut fortjeneste, eller Tesla og Uber, som synes å være i stand til å heve hva pengene de trenger så langt, som gjør det svært kostbar proposisjoner med ingen kortsiktige gevinster. Men for industri-ledende automotive leverandør Aptiv (tidligere Delphi) i mars fra Nivå 2 til Nivå 5 er rett og slett naturlig progresjon av sin automotive electronics virksomhet. De har lagt ut en avansert arkitektur som de tror vil bane vei for bilprodusentene å komme i gang med prosessen med å integrere forskjellige eksisterende driver bistand systemer og deretter gradvis å forbedre dem over tid.

Aptiv er godt posisjonert til å utvikle elektronikk arkitektur for kjøretøy for å støtte fremtidige innovasjoner

Som en overbevisende demonstrasjon av hvordan dette fungerer, jeg fikk en prøvetur i en av bilene Aptiv har oppgitt til Lyft flåten i Las Vegas. Bilen i seg selv var lik den de brukte i fjor, men systemet hadde blitt oppgradert for å gi forbedret funksjonalitet. For eksempel, å implementere RTK (Real-Time Kinematisk GPS styrking) har lov til biler til å finne seg selv i løpet av 2,5 cm (i stedet for 10 cm). Som gjør forskjellen mellom det å ikke vite og å vite om en fotgjenger blir stående på kanten av fortauskant eller i crosswalk. Imponerende, men ikke overraskende, i flere kilometer prøvekjøring jeg tok, ingen operatør intervensjon var nødvendig. Det følger unnvike busser, gående, og gjør ubeskyttet U-svinger på en travel 6-lane street.

Nvidia har også gjort en stor flytte i denne retningen. Tidligere hadde først og fremst spioneringen hvordan sin high-end Pegasus datamaskinen var perfekt for Nivå 5 prosjekter. Kanskje innser at enhver type salg i stort volum for Nivå 5 eller Nivå 4 er sannsynlig å være treg i tiden som kommer, Nvidia lansert en Nivå 2 – + – løsning, DRIVE AutoPilot, basert på billigere Xavier SoC sikte på å fange opp den store og økende volum av kjøretøy som har ulike driver hjelpe-og automatisert sikkerhet systemer.

Deere: “Hei, Vi Gjorde Autonome Før Folk Visste Hva Det Var”

John Deere har vært å sette en rekke autonome kjører teknologi i sine traktorer for rundt 15 år. Vi fikk sitte i den nåværende versjonen, og ikke bare er teknologien imponerende, men det har en no-brainer use case. Mange bønder bruker 12-16 timer en dag kjører sine traktorer opp og ned rader av avlinger. Eventuelle feil og planter er knust. Som vår Deere test driver påpekt, dette er som å bli fortalt for å kjøre bil nedover den hvite linjen på kanten av veien for en solid dag og ha det koste deg $3 for hver gang du avveier. RTK og kameraet er aktivert, Deere ‘ s top-of-the-line traktorer kan gjøre jobben med 2,5 cm (1 tomme) nøyaktighet.

Deere har også implementert en smart “rute memorization” – funksjonen. Fordi ikke alle åkre er fine, rette linjer av avlinger, driveren kan manøvrere gjennom sitt felt en gang, og da traktoren kan gjenta oppgave når det trengs. Dette gjør at bonden til å utføre andre viktige oppgaver, som å kontrollere hva gård implementere er festet. Hvis den riktige veien å gå er å flytte litt til den ene siden å unngå å kjøre på toppen av tidligere plantet frø, for eksempel rute kan også lett bli dyttet til den ene eller andre siden. Vi kom for å vitne dette for oss selv som den massive traktor vi var ridning i retraced våre skritt perfekt gjennom en vindfull rute.

Det er mange andre lignende tilfeller som store industrielle anlegg og gruver. De har en umiddelbar tilbakebetaling og er mulig med dagens teknologi. De er bare ikke fullt så oppsiktsvekkende som løftet om personlig selvkjørende biler.

Robo Drosjer Skjer, Bare Ikke slik Vi Trodde

En rekke selskaper har avdempet Nivå 5 utfordring å gjøre det mer føyelig. Noen er å begrense sine steder å enklere å navigere områder, som Reisens innsats basert i pensjon samfunn. Andre ser på programmer som ikke involverer flytting av mennesker, som dagligvare levering robot selskapet Nuro, som har slått seg sammen med Krøger til pilot autonome levering. Til slutt, andre selskaper som Aptiv (med Lyft) og Cruise (del av GM) er å håndtere større utfordring på Nivå 4, men med enkelte operasjonelle begrensninger. De har begrenset sine biler til områder som er nøyaktig kartlagt og overvåket, og hvor de kan få nødvendig infrastruktur oppdateringer. Også de som ikke har samme kostnad begrensninger, som fleet kjøretøy har mye høyere utnyttelse, og kan derfor være mye dyrere, enn typiske personlige kjøretøy. De kan overvåke sine kjøretøy fra en operasjon center, og gripe inn etter behov — noe en person kan ikke gjøre hvis de sender en personlig kjøretøy av på et ærend.

Robotaxis gir også et vindu inn i det sannsynlig fremtid for transport. De fleste industri eksperter hevder at med den tiden vi komme nær til Nivå 5 de fleste mennesker vil ikke egne biler, men i stedet, vil bare abonnere på en “mobilitet service.” Åpenbart, kjører entusiaster og de som bor i distriktene vil være unntak, men for alle som er i et rimelig tett område som ikke liker å gjøre sin egen kjøring, eller rett og slett ønsker sine egne, spesialiserte kjøretøy, vil de sannsynligvis ikke eier en bil i det hele tatt.

Ikke alle er enig med denne prognosen. Zoox, for eksempel, tror det kan designe, bygge og selge en Nivå 5 bil selv, og i en mye kortere tid enn det meste av resten tror er mulig. Vi vet at snart nok.

Nå Lese:

  • Hvordan selvkjørende Biler Arbeid, og Når De Får Ekte
  • Nvidia Tar Assistert Kjøring på Markedet Med en KJØRETUR AutoPilot
  • Autonome drosjer: Hvorfor kan du aldri eie en selv-kjører bil