Vucic, Poetin te bespreken samenwerking op het gebied van innovatie

0
11

BELGRADO, 10 januari. /TASS/. Samenwerking op het gebied van innovatie, technologische ontwikkeling en de digitale economie is naar verwachting een van de meest belangrijke zaken die het servische President Aleksandar Vucic en de russische leider Vladimir Poetin zal bespreken tijdens het laatste bezoek naar Belgrado, het bureau van de servische Minister van innovaties en technologische ontwikkeling Nenad Popovic zei in een verklaring na een bijeenkomst tussen de minister en de russische Ambassadeur in Servië Alexander Chepurin.

“Popovic en Chepurin overeengekomen dat, afgezien van de energie sector, de landbouw en de handel, was er een enorm potentieel voor samenwerking op het gebied van innovatie, technologische ontwikkeling en de digitale economie. Ze benadrukt dat het zou zeker een van de meest belangrijke zaken die President Vucic en President Poetin zal bespreken,” de verklaring leest.

Volgens Popovic, “Servië beschouwt Rusland een van de belangrijkste strategische partners.” De minister wees er ook op dat “Rusland heeft altijd de sterkste steun aan Servië, in het beschermen van de belangrijkste nationale belangen. “Rusland ondersteunt ons zo ver als de Kosovo-kwestie en de noodzaak tot behoud van de Republika Srpska zijn betrokken,” Popovic zei.

De servische president kondigde eerder aan dat hij verwacht dat zijn russische tegenhanger, een bezoek aan Belgrado op 17 januari. De twee presidenten laatste ontmoeting in Moskou op 2 oktober 2018.

Volgens de servische media, de twee landen van plan te ondertekenen 20 afspraken tijdens de russische president op bezoek. De uitvoering van de gezamenlijke energie, infrastructuur en innovatie projecten zal ook het centrum van de aandacht. De russische Vice-Premier Yuri Borisov zei eerder dat een akkoord over de oprichting van een nucleaire centrum in Servië kon worden ondertekend tijdens poetins bezoek aan het land.