Nicolas Maduro beëdigd voor tweede ambtstermijn

0
14

MOSKOU, 10 januari. / TASS/. Nicolas Maduro is beëdigd voor zijn tweede termijn als de venezolaanse president. De inauguratie werd live uitgezonden op Twitter.

De ceremonie vond plaats in het gebouw van het Hooggerechtshof in plaats van de Nationale Assemblee, als het Venezolaanse parlement is onder controle van de president ‘ s politieke tegenstanders sinds December 2015.

De leiders van Bolivia, Cuba, Nicaragua, el Salvador en Zuid-Ossetië, woonden de plechtigheid bij, terwijl Rusland werd vertegenwoordigd door de Federatie Raad, lid van de eerste kamer van het parlement) Plaatsvervangend Voorzitter Ilyas Umakhanov.

De presidentsverkiezingen in Venezuela vond plaats op 20 Mei. Maduro kreeg bijna 6.2 mln stemmen, terwijl zijn rivaal Henri Falcon, vertegenwoordiger van de Progressieve partij Vooraf, oogstte 1,9 mln stemmen. De opkomst was 45.99%.

Op 4 januari, de leden van de Lima-Groep weigerde te erkennen Maduro ‘ s tweede termijn. Argentinië, Brazilië, Canada, Colombia, Costa Rica, Chili, Guatemala, Guyana, Honduras, Panama, Paraguay, Peru en Saint Lucia riep hem tot zich te onthouden van het nemen van office en met de hand de macht over aan de Nationale Assemblée.