BBC websites brengen terroristische ideeën, de russische media watchdog zegt

0
12

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. Sommige functies op de BBC website over te brengen van de ideeën van internationale terroristische organisaties, de russische media waakhond zei in een verklaring donderdag.

“Heeft het transporteren van de ideeën van internationale terroristische organisaties zijn blootgesteld (citaten van de terroristische al-Baghdadi [de leider van de Islamitische Staat terreurgroep verboden in Rusland – TASS]). Een onderzoek aan de gang om erachter te komen of deze functies zijn in overeenstemming met Rusland de tegen-extremisme wetgeving,” de verklaring leest.

Volgens de waakhond, de BBC-website, met inbegrip van de russische taal, worden gecontroleerd op een regelmatige basis om ervoor te zorgen dat er geen overtredingen van de russische wetgeving.

De watchdog ging verder met te zeggen dat in januari 14-31, een sonde in de Britse Tv-programma een leven lang leren, die zendt de programma ‘ s van de BBC Wereld Nieuws TV-kanaal in Rusland, zou worden uitgevoerd om erachter te komen of deze nageleefd door licentie-en andere verplichte eisen voor TV-en radio-uitzendingen.

Eerder op woensdag werd het bedrijf gevraagd om documenten waaruit blijkt dat de overeenstemming met de russische wet beperking van directe en indirecte controle van de russische media door buitenlandse organisaties. Documenten worden gepresenteerd door 16 januari.

Op 21 December 2018, de russische media watchdog aangekondigd sondes in de BBC-website en de BBC World News in Rusland TV kanaal om erachter te komen of hun inhoud is in overeenstemming met de russische wetgeving. Voorafgaand aan dat, Britse media regulator Ofcom had gezegd dat Rusland de RT TV-kanaal had gebroken onpartijdigheid regels.