WSJ: OSS Demokrater korståg för att blockera bort av Rusal sanktionerna dömda att misslyckas

0
10

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Insatser av OSS Demokrater att blockera den AMERIKANSKA Finansdepartementet initiativ för att lyfta sanktionerna från ryska företag Rusal, Sv+ och EuroSibEnergo är sannolikt att misslyckas, The Wall Street Journal rapporterade på onsdagen.

Tidigare, två översta Demokratisk politiker, Senator Chuck Schumer och Högtalare av det AMERIKANSKA representanthuset Nancy Pelosi, som lämnats resolutioner för att blockera den AMERIKANSKA Finansdepartementet beslut att ta bort Rusal, Sv+ och EuroSibEnergo, företag med anknytning till affärsmannen Oleg Deripaska från sanktionerna svartlistar.

Enligt Wall Street Journal, enligt de nya lagar som stiftas i kölvattnet av den påstådda 2016 val störningar, “Kongressen kan avvisa Treasury plan för företag genom att framlägga en resolution av missnöje inom 30 dagar från det planen lämnades in.”

Men just nu finns det “några Republikaner” i Kongressen, som har “givit stöd för initiativet lanserades av Demokratiska lagstiftare.” Tidningen konstaterade dock, “Demokrater sannolikt har tillräckligt med röster i Huset med ett återupptagande av en majoritet i kammaren. Men om Senatens Republikaner besluta att inte tillbaka den resolution, Rusal och andra företag ska tas bort från svarta listan efter den 18 januari.”

Läs också

Rusal, Sv+ – aktier släppa på Moskva-Börsen mitt rapporter om OSS sanktioner

Den 6 April 2018, Amerikanska myndigheterna slog sanktioner på flera ryska tjänstemän, affärsmän och företag. Bland dem var Oleg Deripaska och företag med anknytning till honom, såsom Rusal, Sv+, EuroSibEnergo, GAZ Group, och andra. De sanktioner som föreskrivs om frysning av tillgångar på amerikansk mark, och som förbjuder AMERIKANSKA medborgare från att delta i någon verksamhet med dessa företag.

Det AMERIKANSKA Finansdepartementet gav inledningsvis Amerikanska investerare fram till Maj 7, 2018, för att sälja aktier och obligationer av dessa företag, och fram till juni 5 avveckling av verksamheten eller befintliga avtal med sådana företag. Dock tidsfristen förlängdes flera gånger sedan dess.

Den 20 December 2018, blev det känt att USA: s Treasury var redo att ta bort sanktionerna mot Sv+, Rusal, och EuroSibEnergo inom 30 dagar sedan Deripaska hade gått med på att minska sin kontroll i Sv+ från cirka 70% till 44.95%.