WSJ: ONS Democraten kruistocht om een blok verwijderen van Rusal sancties tot mislukken gedoemd

0
10

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. De inspanningen van de door ONS Democraten voor het blokkeren van de US Treasury initiatief op het opheffen van sancties van russische bedrijven Rusal, Nl+ en EuroSibEnergo zijn kans om te mislukken, De Wall Street Journal gemeld op woensdag.

Eerder bovenste twee Democratische wetgevers, Senator Chuck Schumer en voorzitter van het AMERIKAANSE Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, ingediend resoluties te blokkeren van de US Treasury ‘ s beslissing om het verwijderen van Rusal, Nl+ en EuroSibEnergo, bedrijven gekoppeld aan de zakenman Oleg Deripaska van de sancties van de zwarte lijst.

Volgens de Wall Street Journal, onder de nieuwe wetten aangenomen in de nasleep van de vermeende 2016 verkiezing storing, “het Congres kan weigeren Treasury plan inzake de bedrijven door het passeren van een resolutie van afkeuring binnen 30 dagen van het plan indienen.”

Echter, nu zijn er “enkele Republikeinen” in het Congres, die “haar steun uitgesproken voor het initiatief van de Democratische wetgevers.” De krant merkte op, ‘ Democraten waarschijnlijk al genoeg stemmen in het Huis met een hervatting van een meerderheid in deze kamer. Maar als de Senaat Republikeinen beslissen om niet terug de resolutie, Rusal en de andere bedrijven zijn ingesteld om te worden meegenomen uit de zwarte lijst na 18 januari.”

Lees ook

Rusal, Nl+ aandelen druppel op de Moscow Exchange midden van rapporten van AMERIKAANSE sancties

Op 6 April 2018, Amerikaanse autoriteiten sloeg sancties op aan verschillende russische ambtenaren, ondernemers en bedrijven. Onder hen was Oleg Deripaska en bedrijven gelinkt aan hem, zoals Rusal, Nl+, EuroSibEnergo, GAZ Group, en anderen. De sancties bepalen bevriezing van de activa op AMERIKAANSE bodem, en het verbieden van AMERIKAANSE burgers uit het deelnemen van activiteiten die bedrijven.

Het AMERIKAANSE ministerie van financiën in eerste instantie gaf de Amerikaanse beleggers tot Mei 7, 2018, te verkopen aandelen en obligaties van deze bedrijven, en tot 5 juni op de wind naar beneden activiteiten of bestaande contracten met deze bedrijven. Niettemin, de deadline is diverse malen uitgebreid.

Op 20 December 2018, werd bekend dat het AMERIKAANSE ministerie van financiën bereid was te verwijderen sancties tegen Nl+, Rusal, en EuroSibEnergo binnen 30 dagen sinds Deripaska hadden afgesproken om zijn controle in Nl+ van ongeveer 70% tot 44.95%.