Vizio Fordringar Smart Tv Spionera på Dig för Ditt Eget bästa

0
10

Vizio — ett företag som nyligen dömts till böter av FTC för att spionera på kunder utan deras medgivande — har några tankar om varför Smarta Tv-apparater spy på kunder och hur den tysta datainsamling är faktiskt bra för dig.

Gränsen tillbringat en del tid med Vizio CTO Bill Baxter på CES 2019. Enligt Baxter, Vizio tror att det är branschledande i att avslöja hur spårning sker och tillåter människor att välja bort det. Igen, det är helt enkelt roliga uttalande från ett företag bokstavligen fann att spåra människor oavsett om de hade kommit överens om att spåras. En punkt som han gör, men är förmodligen sant: Om företag som Vizio inte engagera sig i användare spårning och insamling av data, sade han, skulle de sannolikt måste ta mer betalt för tv-apparater:

Så titta, det handlar inte bara om insamling av uppgifter. Det handlar om att efter köpet monetarisering av TV.

Detta är en mördande bransch. Det är en 6-procentig marginal branschen, eller hur? Jag menar, du vet att det är ganska hänsynslös. Du kan säga att det är självförvållad, eller man kan säga att det är en större strategi som händer här, och det är. Den större strategi är att jag egentligen inte behöver för att göra pengar på TV. Jag behöver för att täcka mina kostnader.

Han går vidare med att konstatera att en anledning till att Vizio vill genomföra denna typ av strategi är så det kan ge nya funktioner och möjligheter att äldre enheter. Och det låter bra, för att vara säker. Men det stora problemet med dessa produkter är det faktum att beteendet hos de företag som bygger dem bevisar, gång på gång, att de kan inte och bör inte vara betrodd med denna information.

CTO På Vizio bekräftar att datainsamlingen i Smarta TV är nu kompensera kostnaden för hårdvaran till den grad att en icke-Smart TV skulle ha en högre prislapp. Precis som android-telefoner, användar-data används för att minska kostnaderna och för att förbli konkurrenskraftiga. https://t.co/ZaCwg723dh

— Scott Manley (@DJSnM) Januari 10, 2019

Argumentet att användare handel data för lägre enheten priser är endast en enkel tit-for-tat argument om du anta att uppgifterna kommer att användas på rätt sätt, samlade endast när det är nödvändigt, och höll sedan på ett säkert sätt. Historien har visat att bokstavligen ingen av dessa antaganden är korrekta. Företag som köper och säljer dina data med överge. Din privata information är en resurs att utnyttja.

Skulle du köpa en TV om du visste att det övervakas allt du sett och förmedlas denna information direkt till tillverkaren? Skulle du vilja köpa en telefon om man visste var data AT&T, Verizon, Sprint och T-Mobile samla på dig skulle vara som säljs till data mäklare som bokstavligen skulle ge möjlighet för vem som helst att spåra din exakta position i realtid för några tior per dag? Kanske du skulle. Men åtminstone att du skulle ha en mycket mer ärlig bild av vad du faktiskt är att registrera dig för om dessa använder data som avslöjas up-front.

Det blir svårare att köpa en high-end-TV som inte är en smart display i dessa dagar. Om du måste köpa en smart TV, ExtremeTech rekommenderar att vidta åtgärder för att se till att det aldrig ansluts till ett nätverk. Det är tredje part donglar och enheter som kan ge alla funktioner i en smart-TV, oftast med bättre stöd och prestanda. Beviljats, det finns sekretess överväganden med dessa enheter samt — frågan aldrig riktigt går bort — men som regel, företag direkt försöker tjäna pengar på dina uppgifter för att stärka sin egen botten rader kommer att aggressivt driva för att implementera funktioner för att spionera på dig mer än de som inte gör det.

Nu Läser:

  • Vizio att betala $2,2 miljoner till FTC för oöverträffad spionerar på OSS kunder
  • Nya Vizio hack avslöjar bolagets aktier dina data om du accepterar denna integritetspolicy eller inte
  • Samsung Smart TV uppdatera tvingar användarna att se annonser