United Aircraft Corporation inte kommer att överge användningen av kompositer för MC-21 jet

0
6

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Ryssland United Aircraft Corporation (UAC) har inte övergett och har inga planer på att överge användningen av kompositmaterial för skapandet av vingar av MC-21 passagerarplan, en källa i bolagets presstjänst berättade TASS på torsdagen.

Läs också

Leveranser av Ryssland MC-21 flygplan till totalt 870 jets

“Ingen har förkastats och de har inga planer på att avvisa användandet av kompositer för skapandet av MC-21 jet’ s wing,” källan sa.

Tidigare Kommersant business daily skrev att leveranser av material för MC-21 composite vingar från Usa och Japan var stoppat på grund av att den AMERIKANSKA sanktioner mot Aerocomposit. UAC och Rostec överväger flera alternativ hantering av frågan, en av dem är att överge kompositer och byta ut dem med metall.

United Aircraft Corporation sade också att överklaga om beslutet att införa sanktioner mot Aerocomposit hade inletts.

“Det är ingen hemlighet att en helt civila företag Aerocomposit som inte är ansluten med det militär-industriella komplexet, var att sätta på OSS sanktioner listan tidigare. En annan stark spelare som har uppstått i en hög marginal nisch med medellång räckvidd flygplan med en helt ny produkt måste vara upphov till oro bland de ledande globala aktörerna,” företagets presstjänst betonas.

“Efter Aerocomposit lades på sanktioner listan, har vi inlett ett förfarande för att överklaga detta beslut. Ett sådant beslut innebära att användningen av sanktioner retorik i en konkurrenskamp i högteknologiska sektorer,” källa tillagd.

Företaget konstaterade att flytta hade krävt att “ytterligare insatser för att ge ett oavbrutet flöde av programmet för att skapa “sammansatta ” vingar”.

Enligt Kommersant, resterande komposit reserver kommer att vara tillräckligt för produktion av ytterligare sex plan. För flera år, Inrikes, VIAM (Alla-ryska Vetenskapliga Forskningsinstitutet för Luftfart Material) och ett antal privata företag har varit inblandade i att bemästra kompositer produktion för luftfart, UAC förklaras. Som en del av en allmän importera ersättningsplan, steg-för-steg-byte av komponenter som behövs för MC-21 komposit vinge med lokalt producerade medel är på gång, det statliga corporation sade.

Under tiden, substitution av material kan registreras som supplemental type certificate, som inte kommer att påverka uttrycket av certifiering själv, UAC läggas till.

MC-21 är en medellånga passagerarplan som utvecklas av United Aircraft Corporation. Det kan komma i två utföranden – MC-21-200 sittplatser, 132 165) och MC-21-300 (163 211). En annan konfiguration, MC-21-400 med upp till 250 platser, är också planerad.

För närvarande har endast MC-21-300 planet utvecklas. Det utfört sin första flygning i slutet av Maj 2017. Första strålar förväntas år 2020. Certificating och lanseringen av serieproduktion är också på grund av 2020.