Turkije zegt dat de nieuwe operatie in Syrië niet afhankelijk van VS-troepen herroeping

0
16

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. Ankara ‘s plannen voor een nieuwe militaire operatie in Syrië zijn niet gerelateerd aan de voortgang van de VS-troepen’ uittrekbare, de turkse Minister van Buitenlandse zaken Mevlut Cavusoglu vertelde NTV kanaal op donderdag.

“Of ze gaan of niet, zullen we nog steeds alles doen wat nodig is om te zorgen dat onze nationale veiligheid en de bescherming van terroristische organisaties. Onze werking niet afhankelijk is van de VS-troepen’ terugtrekking,” Cavusoglu zei.

Lees ook

Turkije heeft plannen om het herstel van de vrede in Syrië na de Islamitische Staat nederlaag — president

Op 19 December de AMERIKAANSE President Donald Trump kondigde Washington ‘ s besluit om te beginnen met de terugtrekking van de AMERIKAANSE troepen uit Syrië. Hij merkte op dat de Verenigde Staten er in geslaagd was zijn missie om te verslaan van de Islamitische Staat (IS, terreur groep, verboden in Rusland) en dat het tijd was om de Amerikaanse troepen naar huis. Volgens AMERIKAANSE functionarissen, de terugtrekking van de AMERIKAANSE troepen zullen nemen van 60 tot 100 dagen.

Washington begon zijn militaire operatie tegen de Islamitische Staat in Irak in juni 2014 en in Syrië – in September 2014.

Tijdens een bezoek aan Israël de afgelopen week, Trump ‘ s Nationale veiligheidsadviseur John Bolton zei dat het belangrijk was dat de terugtrekking van de AMERIKAANSE troepen uit Syrië niet in gevaar brengen die hij had gestreden tegen de Islamitische Staat (verboden in Rusland) en andere terreurgroepen samen met de VS. Hij is met name bedoeld om de Syrische Democratische Krachten, waarvan het grootste deel bestaat uit het Koerdische Volk de Bescherming van de Eenheden.

Ankara gaf een harde reactie te Bolton ‘ s woorden, als de turkse President Recep Tayyip Erdogan beschreven Washington eisen dat Turkije het verzekeren van de veiligheid van de Koerden in Syrië als een ernstige fout. Hij zei dat Turkije zou de lancering van een operatie tegen Koerdische eenheden in het noorden van Syrië anytime volgende Bolton ‘ s bezoek aan Ankara.