Turkiet säger att det är ny operation i Syrien inte är beroende av AMERIKANSKA trupper uttag

0
22

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Ankara: s planer på att genomföra en ny militär operation i Syrien inte är relaterade till utvecklingen av de AMERIKANSKA trupperna’ utdragbar, turkiets Utrikesminister Mevlut Cavusoglu berättade NTV-kanalen på torsdag.

“Om de lämnar eller inte, vi kommer ändå att göra allt som krävs för att garantera vår nationella säkerhet och skydd från terroristorganisationer. Vår verksamhet inte är beroende av de AMERIKANSKA trupperna drog sig,” Cavusoglu sagt.

Läs också

Turkiet har en plan för att återställa fred i Syrien efter att Islamiska Staten besegra ordförande

December 19, USA: s President Donald Trump meddelade Washington beslut om att påbörja tillbakadragandet av AMERIKANSKA styrkor från Syrien. Han konstaterade att Usa hade lyckats i sitt uppdrag att besegra den Islamiska Staten (ÄR, terror grupp, är förbjudna i Ryssland) och att det var dags att ge Amerikanska soldater hem. Enligt AMERIKANSKA tjänstemän, tillbakadragande av de AMERIKANSKA styrkorna kommer att ta från 60 till 100 dagar.

Washington började sin militära operation mot den Islamiska Staten i Irak i juni 2014 och i Syrien – i September 2014.

Under ett besök till Israel förra veckan, Trump ‘ s Nationella säkerhetsrådgivare John Bolton sade att det var viktigt att ett tillbakadragande av AMERIKANSKA trupper från Syrien inte äventyra de som hade kämpat mot den Islamiska Staten (förbjudet i Ryssland) och andra terror grupper som tillsammans med OSS. Han framför allt menade Syriens Demokratiska Krafter, som till största delen består av det Kurdiska Folkets Skydd Enheter.

Ankara gav en tuff svar till Bolton ‘ s ord, som turkiets President Recep Tayyip Erdogan beskrivs Washington krav på att Turkiet garantera säkerheten för Kurder i Syrien som ett allvarligt misstag. Han sade att Turkiet skulle kunna inleda en operation mot Kurdiska enheter i norra Syrien när som helst efter Boltons besök till Ankara.