Rysslands planer på att organisera turist utrymme uppdrag via Yuri Gagarin ‘ s väg

0
8

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Den Roscosmos statliga bolag är att studera möjligheten att organisera turist uppdrag via Yuri Gagarin ‘ s väg och genomför förhandlingar med potentiella partners, Roscosmos generaldirektör Dmitrij Rogozin i en intervju med RBC.

Läs också

Ryssland att bygga rocket center i fem år för att skicka turister till rymden

Utrymme för turism bör inte nödvändigtvis vara i samband med den Internationella rymdstationen (ISS), sade han. “Låt oss säga, orbital flygningar på Yuri Gagarin’ s väg är en bra fråga för turister. Vi har redan inlett förhandlingar med potentiella partners, som är intresserad av detta alternativ,” Gamla rapporterade.

Den Roscosmos huvud sa att sådant utrymme uppdrag kan börja efter 2020 redan. “Jag tror att efter 2020, efter att vi plats Soyuz MS hantverk på Soyuz-2.1 en raket, vi kommer att kunna öka antalet av rymdfarkoster. En del av dem kommer att ge oss direkt kommersiell vinst,” Hertig ” chef sa.

Framme konstaterade att olyckan av Soyuz-FG för bärraketer den 11 oktober visat lönsamhet Soyuz. “Det övertygad om Amerikaner, Européer och våra kosmonauter allt mer att oavsett vad som händer med missil utrustning, som kan misslyckas förr eller senare, våra fartyg kommer att säkra människors liv och återvända till Jorden. Det är ett landmärke för kommersialisering av rymduppdrag,” tillade han.