Ryssland deorbits nedlagd militär satellit –

0
9

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Den ryska Kosmos-2430 militär satellit-utestängda från orbital gruppering under 2012 var deorbited på morgonen den 5 januari efter som det brann upp över Atlanten, Ryssland, Flyg-Force Command rapporterade på torsdagen.

“Den ryska Kosmos-2430 militär satellit-var deorbited i ett planerat sätt, kl 09:48 Moskva tid den 5 januari. Satellit fullt brann upp i den täta skikten av atmosfären över Atlanten på en höjd av ca 100 km. På plikt lag av den ryska Flygindustrin Kraft Utrymme Trupper kontrollerade satellit deorbiting på hela banan avsnitt,” Kommandot sade i ett uttalande.

Galleri
10 foto

Ryska Utrymme Krafter faciliteter

“Det utrymme som lanserades under 2007 och 2012 var det uteslutna från orbital gruppering av ryska Federationen efter att använda sin potential”, sades det i uttalandet.

Data på deorbiting av den ryska Kosmos-2430 satellit-var tidigare publicerat på webbplatsen av North American Aerospace Defense Command.

Den ryska Kosmos-2430 satellit-var en del av Ryssland Oko missil attack system för tidig varning. Satellit levererades i omloppsbana av Molniya-M transportören raket från Plesetsk i Baikonur i norra Ryssland den 23 oktober, 2007 för att övervaka lanseringar av interkontinentala ballistiska missiler från USA: s territorium.