Rusland deorbits ontmanteld militaire satelliet

0
7

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. De russische Kosmos-2430 militaire satelliet uitgesloten van de orbitale groeperen in 2012 was deorbited in de ochtend van 5 januari, waarna het verbrand over de Atlantische Oceaan, de russische Ruimtevaart Force Command gemeld op donderdag.

“De russische Kosmos-2430 militaire satelliet werd deorbited op een geplande manier om 09:48 Moskou tijd op 5 januari. De satelliet volledig verbrand in de dichte lagen van de atmosfeer boven de Atlantische Oceaan op een hoogte van ongeveer 100 km. De on-duty-teams van de russische Ruimtevaart Kracht de Ruimte Troepen beheerst de satelliet deorbiting op de baan secties,” het Commando zei in een verklaring.

Gallery
10 foto

Russische ruimtestation Krachten faciliteiten

“De ruimte van het voertuig werd gelanceerd in 2007 en in 2012 was uitgesloten van de orbitale groepering van de russische Federatie na het gebruik van zijn potentieel, aldus de verklaring.

De gegevens op de deorbiting van de russische Kosmos-2430 satelliet werd eerder geplaatst op de website van de North American Aerospace Defense Command.

De russische Kosmos-2430 satelliet was deel van Rusland is Oko raketaanval systeem voor vroegtijdige waarschuwing. De satelliet werd geleverd in een baan door de Molniya-M carrier raket vanaf de Plesetsk Cosmodrome in noord-Rusland op 23 oktober, 2007 om de lancering van intercontinentale ballistische raketten uit ONS grondgebied.