Roscosmos chefen säger besök OSS in på grund av “andra American civil war’ på gång

0
10

MOSKVA, januari 10. /TASS/. Rysslands President State Space Corporation Dmitrij Rogozin har sagt sitt besök till Usa på NASA: s inbjudan har ställts in på grund av “andra Amerikanska inbördeskriget” är på gång.

“Jag tror att Usa är faktiskt drabbades av sin andra civil war nu,” sade Rogozin i en intervju med Rossiya-24 TV-kanal, kommenterar orsakerna bakom hans besök avbokning.

Enligt Rogozin, NASA har fallit offer för en inhemsk kamp i landet och hela situationen med sanktionslistor är “en skandal.” “Detta är en komplett internationell laglöshet och att jag absolut inte bryr sig om de motiv som väglett människor i Obama-administrationen eller den nuvarande Senaten,” Hertig och chefen stressad.

Läs också

Avbokning av Wto: s besök skulle kunna störa den gemensamma uppdrag av USA och Ryssland till Venus

National Aeronautics and Space Administration tidigare släppt ett uttalande som säger att det hade informerat den ryska sidan att det var fördröja ett planerat besök till OSS genom Utställningen. NASA också sagt inget nytt datum för besök.

NASA pressekreterare Megan Befogenheter sade byrån fortsätter förberedelserna för Utställningen besök till OSS trots kritik i Washington. Tidigare har några av OSS tjänstemän och lagstiftare hade uttryckt kritik över den planerade besök av Rysslands chef till USA.

I oktober, NASA Regissören Jim Bridenstine berättade TASS som han skulle vilja Rogozin att komma för att tala vid Rice University i Houston, Texas – TASS) under sitt besök till OSS. Donald Trump Administration gjort ett beslut att pausa sanktioner mot President chef för att låta honom besöka Usa på NASA: s inbjudan, konstaterade han. Utställningen har varit i enlighet med AMERIKANSKA sanktioner sedan 2014 i samband med situationen i Ukraina.