Probleem op Rusland-ONS overleg over het INF-Verdrag moet worden uitgewerkt, zegt Moskou

0
8

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. De kwestie over het houden van russisch-ONS overleg over het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Verdrag wordt beschouwd, het russische Ministerie van Buitenlandse zaken vertelde TASS donderdag.

“Het probleem van het overleg is uitgewerkt,” het ministerie zei in zijn commentaar op een mogelijke datum en plaats van de vergadering.

Op woensdag, de russische Plaatsvervangend Minister van Buitenlandse zaken Sergej Ryabkov zei Moskou was klaar voor overleg met Washington op het niveau van de militairen en diplomaten op dit probleem.

De Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Verdrag werd ondertekend tussen de toenmalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten op 8 December 1987 en in werking getreden op 1 juni 1988. Het INF-Verdrag vallende ingezet en niet-ingezette grond-korte-afstandsraketten (van 500 tot 1000 km) en de middellange afstandsraketten (van 1.000 naar 5.500 kilometer).

Lees ook

Rusland klaar voor overleg met ONS op INF-Verdrag

De VS, Rusland beschuldigd van het schenden van het verdrag voor de eerste keer in juli 2014. Sindsdien Washington is het herhalen van haar vorderingen op vele gelegenheden, terwijl Moskou is de afwijzing en het bevorderen van tegen-claims met betrekking tot de implementatie van het verdrag door de AMERIKAANSE kant.

De AMERIKAANSE President Donald Trump zei op 20 oktober van dat Washington zou zich terugtrekken uit het INF-Verdrag, omdat Rusland was het overtreden van de voorwaarden van de overeenkomst. De russische Plaatsvervangend Minister van Buitenlandse zaken Sergej Ryabkov beschreven in dit besluit als een gevaarlijke stap. Washington ‘ s besluit kwam onder de kritiek van Berlijn en Beijing. Maar Londen uitgesproken steun aan de AMERIKAANSE’ houding en de NAVO geplaatst verantwoordelijkheid voor Trump ‘ s beslissing om Rusland die het beweert, kan een schending van het verdrag.

De AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Michael Pompeo zei na een NAVO-ministeriële bijeenkomst op 4 December dat zijn land zou stoppen met het vervullen van haar verplichtingen onder het INF-Verdrag, tenzij in Rusland terugkeerde naar “volledige en controleerbare” de naleving van binnen 60 dagen. De russische President Vladimir Poetin zei de volgende dag dat de AMERIKAANSE kant had geen bewijs om te bewijzen dat Rusland de vermeende schendingen van het verdrag. Hij benadrukte dat Rusland is tegen de ontmanteling van dit verdrag, maar zal om te reageren navenant als de Verenigde Staten trekt zich terug uit.