Mycroft II Ger Röst-Assist av Personuppgifter

0
9

LAS VEGAS — För dem som trodde att förra årets CES var full av röst-hjälpmedel, detta år var det ännu vanligare. Inte nog med Alexa och Google Assistant har omfattande utställningar (tillsammans med lite Svart Spegel värt ljud annonser från Google på monorail), men nästan varje apparat och gadget bolaget visar en röst-kontrollerad version av dess enheter. Vanligtvis de är anslutna till antingen Alexa eller Google ram, och kostar något mer än den annars identiska, traditionellt styrda version.

En hel del av dessa enheter är nog bara bra utan röst drift, men det finns säkert massor av livskraftigt bruk fall. Några av de enklaste är också några av de mest användbara. Till exempel, jag gillar verkligen att kunna ställa heter kök timers på en Google-Hem utan att använda händerna. (Det är ännu roligare nu när jag har lärt mig att jag kan säga “Hej, Goo-Goo” istället för “OK, Google.” Men varje extra enhet som är mer data flödar till de uppgifter som gruvarbetare på Google eller Amazon. Kommer alla Apples Siri är verkligen en solid alternativ för vissa — och något Apple har varit glad att tout med en stor skylt på showen — men är det inte ett alternativ om du vill ha tillgång till en mycket större värld av enheter.

Mycroft Mark II: det Öppna Svaret på Amazon och Google?

Med tanke på allt detta, jag läste med stort intresse tillkännagivandet av Mycroft Mark II. Mycroft i sig är en röststyrd högtalare med en liten display och ger en inblick i det större Mycroft ekosystem. Mycroft är byggd på en ram av öppen källkod insatser, och finansieras genom en Kickstarter-kampanj. Det är en fortsättning på den ursprungliga versionen.

Jag fick en chans att använda en av de allra första fungerande prototyp enheter på CES denna vecka. Det har en hel del av grov kanter, så jag förväntar mig att det kommer att dröja ett tag innan det fartyg, men det gick ganska bra även i den fientliga CES Eureka Park showcase (som är riktigt bullriga och har fruktansvärt Wi-Fi). Den Kickstarter-kampanj svartabörshajar en December 2018 leveransdatum, men baserat på vad vi såg, skulle jag gissa inte förr än i Mars. Medarbetare vi talade med betonade att de ville att det skulle fungera bra när de levereras, så du inte får en andra chans att göra ett första intryck.

Mycroft behöver för att använda molnet för att göra sin magi, men i detta fall är det antingen Mycroft ‘ s cloud (och de har en användarvänlig uppsättning sekretesspolicy), eller moln av vad företaget bäddar systemet (i vilket fall du skulle naturligtvis måste kolla med dem). Tekniskt sett kan du inte ens värd den Mycroft system på din egen server, och Mycroft har planer på att göra det lite lättare i framtiden.

Mycroft Skicklighet Biblioteket är begränsad, men fortsätter att växa, med några imponerande namn som Roku och YouTube.

Är Mycroft Rätt Röst Högtalare för Dig?

I termer av pris (under $200, beroende på konfiguration) och hårdvara funktioner (flera mikrofoner, lätt-att-läsa-display, övergripande form factor) Mycroft II är säkert rimligt. Om du vill utveckla din egen kompetens för det, då är det ett bra sätt att göra det utan att vara i tacksamhetsskuld till en av tech-jättar. Som sagt, det har en mindre uppsättning av gemenskapen tillsammans kompetens än den stora bibliotek Amazon och Google har börjat att samla på.

Nu Läser:

  • Den Bästa Bil Tech CES 2019
  • Nvidia Tar Assisterad Körning till Marknaden Med slavdrivare
  • Nya Hörlurar Låter Du Tala Det Språket Du Tänkt att Lära