Loekasjenko benadrukt Rusland-wit-rusland eenwording van de vraag

0
12

MINSK, 10 januari. /TASS/. De wit-russische President Alexander Loekasjenko heeft gezegd dat het probleem van het verenigen van wit-rusland en Rusland tot een enkele staat niet op de huidige agenda.

Lees ook

Wit-rusland van President Loekasjenko geeft Poetin salo en aardappelen als Nieuwe Jaar cadeau

“De russische president en ik heb expliciet aangegeven dat er geen probleem van integratie op de agenda,” de BelTA persbureau citeert de president zei tijdens een bijeenkomst op het land van de sociaal-economische ontwikkeling op donderdag.

De wit-russische leider opgemerkt dat een unie met wit-rusland en Rusland kan alleen vorm op een gelijkwaardige basis, toe te voegen dat dit de wil van beide naties. “Dit is niet omdat Loekasjenko wil dat, de manier waarop Rusland presenteert. Dat is omdat deze zijn de fundamentele beginselen van het smeden van een vakbond. Als er geen billijke basis, dan is er geen unie,” de president uit.

Loekasjenko benadrukt dat, om aan het smeden van een unie tussen de twee landen, het is van essentieel belang voor het wegen van de publieke opinie. “Dat is de reden dat beide staten’ eenwording is uit de tabel voor een hele reeks redenen, zoals u begrijpt,” zei hij.