De russische Premier League benoemt Dyukov als zijn kandidaat voor de RFU-president

0
12

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. /TASS/. De russische Premier League (RPL) is genomineerd Alexander Dyukov als zijn kandidaat voor de post van president van de russische voetbalbond (RFU), RPL persdienst van donderdag bekendgemaakt.

Dyukov, 51, is de algemeen directeur van Gazprom Neft, de olie-arm van de russische energiereus Gazprom, en is tevens de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zenit Sint-Petersburg football club.

Ook was hij werkzaam bij de voorzitter van Zenit St. Petersburg-FC tussen 2008 en 2017. Tijdens deze periode, de voetbal club uit Rusland is de tweede grootste stad won drie nationale kampioenschap voetbal (2010, 2012, 2015), duurde twee Rusland Cups (2010, 2016) en kreeg ook de 2008 UEFA Cup en de 2008 UEFA Super Cup.

Vice-eerste Minister Vitaly Mutko aangekondigd medio December op de RFU Uitvoerend Comité zitting in Moskou zijn beslissing om ontslag te nemen als de RFU-president. Sergei Pryadkin, de president van de russische Premier League, werd benoemd tot waarnemend RFU-president tot de Unie van de presidentsverkiezingen op 22 februari.

Lees ook

Coach Cherchesov dankzij Mutko voor de ondersteuning van de russische nationale voetbalteam

RPL-President Pryadkin zei later dat hij niet van plan was van het indienen van zijn kandidatuur voor de RFU presidentiële post en zou dienen als waarnemend president tot de verkiezingen in februari.

Eind December, de voetbalfederaties van Bashkortostan, de Perm Regio, Tatarstan, Mordovia en de Regio Tomsk ook genomineerd Dyukov als hun kandidaat voor de post van de RFU-president.