De AMD Radeon VII Core Configuratie Is Misreported

0
10

De CES is altijd een hectische tijd voor recensenten en bedrijven — ik zou zeggen het is een van de drukste weken van het jaar als je een tech-verslaggever. Vanwege dit, het is niet ongehoord voor onjuiste informatie te lekken in het kanaal, ondanks de beste inspanningen van alle betrokkenen.

In dit geval, er is een correctie die we moeten kwestie van AMD en de net aangekondigde Radeon VII. Eerder vandaag, ExtremeTech liep een verhaal te beweren dat deze GPU zou een core configuratie van 3840:240:128 (GPU cores:texture units:render-uitgangen). Deze informatie was gebaseerd op de rapportage van andere sites die hebben deelgenomen aan de show en bevestigt de juistheid van deze informatie. De gegevens zijn gerapporteerd in het kader van de openbaarmaking van AMD meer informatie over de GPU, terwijl op de show, niet als gerucht of niet-geverifieerde rapportage, die is waarom we niet aanwezig, de gebruikelijke valkuilen toen gaven wij deze gegevens.

Volgens een woordvoerder van AMD we hebben sinds gesproken, het aantal gerapporteerde ROPs voor de Radeon VII is onjuist. De 128 figuur, terwijl op grote schaal en op een geloofwaardige vermeld is, heeft het mis. “Radeon VII 64 ROPs,’ de AMD woordvoerder verklaarde aan ons. De GPU van de werkelijke configuratie is daarom 3840:240:64.

Het goede nieuws is, dit verklaart een aantal dingen. Het was niet helemaal duidelijk waarom AMD zou verdubbelen ROPs, maar laat GPU core count en textuur van de eenheid middelen ongewijzigd. Meestal, AMD en Nvidia onderhouden van een ruwe correlatie tussen de middelen die in een bepaalde GPU-familie, verhogen of verlagen van het aantal GPU-cores, texture units, en ROPs even. Af en toe worden er uitzonderingen op deze, om zeker te zijn, maar van de vier basisbehoeften: GPU-cores, texture units, ROPs, geheugen en bandbreedte, AMD zou verdubbeld of meer dan verdubbeld twee, terwijl het aantal GPU-cores en de Gpu ‘ s texturing vermogen bleef identiek, afgezien van de verbeterde prestaties op basis van de klok.

Grafiek door Overclock3D

Dit suggereerde een van twee dingen. Ofwel de Vega 64 was niet op afstand uitgebalanceerde in termen van middelen, of Vega 7nm had aangepast om te voldoen aan de eisen van een aantal specifieke klanten. Gezien het feit dat AMD is fors geïnvesteerd in de semi-custom business en de 7nm variant van de core gelanceerd als eerste in de enterprise-en HPC-segment, het leek wel meer kans dan de vorige.

Nu we weten Radeon VII is niet een 128 ROP-kaart, de GPU ‘ s kleinere verbeteringen van de prestaties over Vega 64

veel meer zin. Latency en meer geheugen bandbreedte, in combinatie met extra klokken en mogelijk low-level-efficiëntie verbeteringen uitgevoerd in de verschuiving van 14nm om 7nm account voor de verbeterde prestaties. Het leek vreemd dat de Radeon VII zou niet meer de prestaties van een dergelijke grote fillrate verbetering. Nu weten we waarom. Het betekent ook dat onze speculaties over de extra ROPs accounting voor een deel van de GPU energieverbruik onjuist zijn, voor de hand liggende redenen. Meer geheugen bandbreedte en een verdubbeling van de totale aan boord van de hoeveelheid RAM zal nog een rol spelen in het totale energieverbruik, echter.

We weten nog niet of AMD reps op de show waren verkeerd geïnformeerd of precies hoe de onjuiste bewijs verspreid, maar ExtremeTech betreurt de fout.

Nu Lezen:

  • Nvidia CEO Hekelt AMD Radeon VII, Noemt Het ‘Slechte’
  • AMD Kondigt Radeon VII: 7nm Vega Komen aan de Consumenten Markt
  • AMD Kondigt Ryzen 3: 8 CPU Cores, Zen 2 Architectuur