Beroep tegen de arrestatie van de vermoedelijke AMERIKAANSE spion gedeponeerd bij russische hof

0
8

MOSKOU, 10 januari. /TASS/. Moskou Lefortovo rechtbank op donderdag ontvangen, een beroep tegen de beslissing tot aanhouding AMERIKAANSE burger Paul Whelan vastgehouden in Rusland op verdenking van spionage, het hof persdienst vertelde TASS donderdag.

Lees ook

Kremlin op Whelan geval: Rusland maakt geen gebruik van mensen als pionnen in diplomatieke spelletjes

“De advocaat in beroep gaan tegen de beslissing naar plaats Whelan in de voogdij is ingediend bij de rechtbank. De datum van de vergoeding niet is opgelost,” een woordvoerder van de rechtbank, Jekaterina Krasnova, gezegd.

Eerder, de verdachte, de advocaat van Vladimir Zherebenkov zei dat hij had beroep aangetekend per post tegen de beslissing tot aanhouding van de AMERIKAANSE burger, het hof verzocht release Whelan op borgtocht.

Op 28 December de russische Federale veiligheidsdienst (FSB) vastgehouden Paul Whelan in Moskou “terwijl hij op een spion missie.” De FSB onderzoeksafdeling een onderzoek op grond van Artikel 276 van het russische Wetboek van Strafrecht (spionage), die draagt een straf van 10 tot 20 jaar in de gevangenis. Whelan houdt ONS, BRITSE, Ierse en Canadese nationaliteit.

Op 2 januari, de AMERIKAANSE Ambassadeur in Rusland Jon Huntsman bezocht Whelan in de Lefortovo voorhechtenis het centrum van de detentie.