AMD Radeon VII: s Grundläggande Konfiguration Har rapporterats på felaktigt sätt

0
8

CES är alltid en hektisk tid för granskare och företag — jag vill hävda att det är en av de mest hektiska veckorna på året om du är en teknisk reporter. På grund av detta, det är inte ovanligt för felaktig information att läcka in i kanalen, trots stora ansträngningar från alla inblandade.

I det här fallet, det är en korrigering har vi till frågan om AMD och den nyligen meddelade Radeon VII. Tidigare idag, ExtremeTech sprang en berättelse hävdar att denna GPU skulle ha en grundläggande konfiguration av 3840:240:128 (GPU-kärnor:texturenheter:render utgångar). Denna information baseras på rapportering från andra webbplatser som deltog i showen och bestyrkt riktigheten av denna information. De uppgifter som rapporteras inom ramen för AMD att avslöja ytterligare detaljer om GPU samtidigt på visa, inte som ett rykte eller ej verifierad reporting, vilket är varför vi inte presentera den vanliga invändningar när vi gav dessa uppgifter.

Enligt en AMD talesperson sedan dess har vi talat med, antalet rapporterade ROPs för Radeon VII är felaktig. 128 figur, medan i stor utsträckning och på ett trovärdigt sätt förklarat, är fel. “Radeon VII är 64 ROPs,” AMD sade talespersonen till oss. GPU: s faktiska konfiguration är därför 3840:240:64.

Den goda nyheten är, detta förklarar vissa saker. Det var inte alls klart varför AMD skulle dubbla upp ROPs men lämna GPU-kärnan räkna och textur enhet resurser oförändrad. Typiskt, AMD och Nvidia upprätthålla en grov paritet mellan resurser inom en viss GPU familj, minska eller öka antalet GPU-kärnor, texturenheter, och ROPs lika. Det finns enstaka undantag från detta, för att vara säker, men av de fyra grundläggande resurser: GPU-kärnor, texturenheter, ROPs-skydd, och minnesbandbredd, AMD förmodligen hade fördubblat eller mer än fördubblats två, medan antalet GPU-kärnor och Grafikprocessorer texturering förmåga förblev identiska bortsett från bättre resultat baserat på klockan.

Grafen genom att Overclock3D

Detta föreslog en av två saker. Antingen Vega 64 var inte på distans väl avvägd i fråga om resurser, eller Vega 7nm hade varit fixade för att uppfylla kraven för vissa specifika kunder. Med tanke på att AMD är tungt investerade i sin semi-anpassad verksamhet och 7nm variant av core lanseras först i företaget och HPC-segmentet, det senare verkade i större utsträckning än tidigare.

Nu när vi vet Radeon VII är inte en 128 ROP kort, GPU: s mindre förbättringar av prestanda över Vega 64

göra mycket mer känsla. Latens och ökad minne bandbredd, i kombination med ytterligare klockor och eventuella låg nivå effektiviseringar genomförs i övergången från 14nm att 7nm konto för förbättrad prestanda. Det verkade konstigt att Radeon VII skulle inte få ut mer prestanda från en så stor fillrate förbättring. Nu vet vi varför. Det innebär också att våra spekulationer om ytterligare överrullningsskydd (ROPs) som står för en del av GPU: s energiförbrukning är felaktiga, av uppenbara skäl. Ökad minne bandbredd och fördubbla den totala ombord mängden RAM-minne kommer fortfarande att spela en roll i den totala energiförbrukningen, dock.

Vi vet inte ännu om AMD reps på mässan var felinformerade eller exakt hur den felaktiga bevis för spridning, men ExtremeTech beklagar felet.

Nu Läser:

  • Nvidia VD Hån på AMD Radeon VII, Kallar Det ‘Usel’
  • AMD Lanserar Radeon VII: 7nm Vega Kommer till konsumentmarknaden
  • AMD Lanserar Ryzen 3: 8 CPU-Kärnor, Zen 2 Arkitektur