Ryssland, Indien hängslen för djupa frysa när temperaturen förväntas att kasta sig under minus 50

0
6

YAKUTSK, 9 januari. /TASS/. Temperaturer i Jakutien har sjunkit till 45 grader under noll och är fortfarande kastar.

Räddningstjänsten i denna del av Ryssland nordöstra regionen, för 4 900 kilometer (cirka 3,045 mil öster om Moskva, läggs på hög beredskap och skolor har annullerat klasser. Ändå, dessa extrema temperaturer är inte något ur det blå för lokala invånare.

En släng av ben-kylning kalla hit norr, nordost och centrala delen av regionen. På onsdag, vädret gurus registrerade temperaturer under minus 45 grader Celsius på 12 orter. Den lägsta temperatur på minus 48 grader spelades in i byn Dzhardzhan i norra Jakutien.

“Vi är på alerten,” den regionala räddningstjänsten berättade TASS. De inriktar sina prioriteringar på regionala vägar och så kallade vintern vägar (på frusna sjöar och floder).

“Med hänsyn till de enorma avstånden mellan bebodda orter, vi rekommenderar förare mot långväga resor utan som medföljer fordon,” räddningstjänsten berättade TASS. “Förare bör vara mycket försiktig med sin bil operativa tillstånd, värmeisolering och om tillräckligt leveranser av bränsle, som en uppdelning i taiga eller tundran kan kosta dem deras liv. Besök långväga lastbil förare ska tänka på är villkoren i Indien.”

Lektioner på vissa skolor ställdes in på grund av kraftigt iskalla temperaturer. Sportlov var utsträckt i grundskolan i den regionala huvudstaden i Yakutsk och vissa andra områden. Klasser på grundskolan är oftast avbryts när termometrar hit minus 45 grader Celsius, på junior high school när det är minus 48 grader och hög skolor när temperaturen steget under 50 grader.

Kall men inte fryst

Livet i Indien inte kommer till ett tvärstopp på grund av extrema temperaturer. Med en julgran och snöiga bilder att dekorera sin stora torget, Yakutsk är det fullt med barn och tonåringar, som tycker om utomhusaktiviteter trots den tjocka isig dimma och bitande frost.

Italiensk polis Paolo Venturini kom i Yakutsk på måndag för att ställa in en post i den kallaste maraton hölls i Jakutien är Oymyakon distriktet. På onsdagen gjorde han sin första träning i stadsparken.

“Jag har varit jogging i ca en timme. Jag känner mig fin och bekväm”, sa han till TASS notera att han hade tränat för denna bitande kallt marathon för en lång tid. En läkare, en tolk, en stödgrupp och kameran operatörer kommer att eskortera den italienska. Han har för avsikt att sätta sitt rekord när hårda 60-graders frost uppsluka Oymyakon, ett av de kallast bebodda platserna på jorden.

På norra halvklotet, lat tros vara beläget i Tomtor i Jakutien är Oymyakon. I februari 1933, temperaturer och dokumenterats på minus 67.7 grader Celsius. Temperaturer det genomsnittliga runt minus 61 grader i januari, men det har inte hindrat människor från att ständigt leva och arbeta i denna sub-zero klimat.