Kan Teknologi Kur Vår Helse Onder?

0
7

LAS VEGAS — Som vi alle er også smertelig klar over, helsetjenester kostnader har fortsatt å stige bratt i USA. Samtidig som teknologien fortsetter å gjøre store fremskritt i helsevesenet generelt, med få unntak har ikke bidratt til en reduksjon i pris på levering av helsetjenester. Årsakene er komplisert og dypt inngrodd i strukturen i bransjen, men det er noe håp. Fremskritt innen rimelig og kraftig chip-teknologi, cloud-programvare plattformer, og kunstig intelligens er slik at nye, kreative tilnærminger til enheter som setter folk i stand til å bedre forstå og overvåke deres helse.

Innovasjon kommer ikke bare fra oppstarter. Selskaper som Omron som har vært å lage helse-overvåkingsutstyr for år er også å utnytte den nyeste teknologien for å gi økt intelligens og brukervennlighet til deres siste tilbud. Mye på samme måte som wearables som Fitbit og Apple-Klokke har gjort det enklere for folk å overvåke aktivitet, søvn og andre helse-relatert informasjon, nye enheter slik at brukerne å få bedre informasjon om sine vitale tegn og betingelser, noe som reduserer besøk til leger og klinikker med mindre det er nødvendig. Anvender vi teknologi som en gang bare var tilgjengelig i dyre maskiner i en helseinstitusjon til forbruker-enheter er også tillater brukere å administrere smerter og kroniske tilstander med mindre avhengighet av medikamenter.

Her er noen av de innovative enheter, produkter, og tjenester som vi så på CES som kan hjelpe folk ta ansvar for sin helse, ta bedre beslutninger, og potensielt føre til bedre resultater.

Administrerende Sinus Smerte

Sinus smerte fra allergisk rhinitis (høy feber), påvirker noen 40-60 millioner mennesker i USA. Avhengig av hvor man bor, allergi angrep kan være sesongbetont, og i mer ekstreme tilfeller, noen mennesker er tvunget til å begrense sin tid utendørs. I noen tilfeller, problemene er året rundt, basert på allergi mot kjæledyr dander, røyk, og enkelte dufter. Over-the-counter og reseptbelagte medisiner for allergi behandling er big business.

Oppstart Tivic Helse har kommet opp med en unik, ikke-invasiv, og stoff-fri tilnærming til å lindre sinus smerte. Deres nye ClearUp håndholdt pc, bærbar, og oppladbart enheten bruker microcurrent bølgeformer for å stimulere nerver sammen nesegangene, lindre stivhet og sinus smerte fra allergier. Enheten er designet for å gli langs kinn, nese, panne og bein, lever et trygt, lave gjeldende i en fem-minutters behandling. Den ClearUp analyserer en persons hud egenskaper og bruker lys og vibrasjon, for å veilede brukeren til ansikts poeng å søke behandling. I rettssaken som Tivic gjennomført for FDA-godkjenning, 74 prosent av brukerne oppnådd lindring fra sine sinus smerte. Tivic planlegger å gjøre ClearUp tilgjengelig over disk i midt-2019.

Lindre Kroniske Smerter

Administrerende smerter fra leddene, ryggen, nakken, og andre områder er en annen problematisk helse-området. Narkotika vil maskere smerte ved å lindre symptomer, men ikke angripe problemet ved roten. Og mens vanlige legemidler som reduserer betennelse, både reseptbelagte og over-the-counter, kan være effektiv i til slutt å rydde opp betennelse, på lengre sikt, kronisk bruk av smertestillende medikamenter kan være vanskelig på magen og forårsaker en rekke andre problemer.

Oska Wellness er et annet selskap som bruker en elektronisk enhet for smertelindring. Ved hjelp av Pulserende Elektromagnetisk Felt (PEMF) – teknologi som har vist seg for 60 år i profesjonell medisinsk utstyr, Oska Puls mål distressed celler som genererer betennelse som forårsaker smerte. Den er rettet mot fire typer vev og gir en unik serie av pulser på presise frekvenser som stimulerer celle reparasjon. Som cellene reparere seg selv, sirkulasjon er forbedret og betennelsen er redusert, noe som resulterer i varig smerte lindring. I en randomisert, dobbelt-blind studie utført ved Scripps Smerte Institute i San Diego, et flertall av pasientene rapporterte en reduksjon i smerte ved hjelp av Puls.

Opioid-epidemien i USA har befalt nasjonal oppmerksomhet som en helse-krisen. Mens enheter som Oska Puls vil ikke løse det problemet, det fører en bane til stoff-fri, ikke-invasiv og ikke-vanedannende tilnærminger til å behandle og kurere smerte.

Behandle Hypertensjon

Hjertesykdom er en av de største helseproblemer i Amerika. Årsakene er mange, forårsaket av dårlig kosthold, mangel på mosjon, usunn livsstil, men også arv. Hypertensjon, eller for høyt blodtrykk, er en viktig faktor i koronarsykdom, hjertesvikt, atrieflimmer, slag og andre alvorlige problemer. Behandle høyt blodtrykk er kritisk, og er først og fremst gjort med behandlingsapparatet. Men som i så mange ting i helse, økt kunnskap er økt makt. Blodtrykk kan være sterkt påvirket av aktivitet og stress. Å vite når blodtrykket pigger til usunn nivåer kan hjelpe i å håndtere tilstanden og forbedre hjerte helse.

Omron har vært å lage både profesjonelle og forbruker-enheter for blodtrykksmåling i mange år. Med den nye HeartGuide, de har samlet en klinisk nøyaktige blodtrykk skjerm til en smartwatch som kan bæres hele tiden. Kombinert med den medfølgende HeartAdvisor app, det gjør kontinuerlige blodtrykk overvåking enkelt og hjelper oss å analysere hvilke typer aktivitet og tider på døgnet spike blodtrykk. Som Omron notater, bare å ta blodtrykk hos en lege kontor på en legesjekk eller en gang om dagen er ikke nok data til å vite hva som forårsaker det. Ofte en stressende jobb eller andre situasjoner som gjør blodtrykk gå opp utover normalt nivå, mens det kan lese helt normalt på andre tider.

Den HeartGuide også spor skritt, distanse og kalorier brent og kan overvåke søvn mønstre som godt. Med kontinuerlig blodtrykk overvåking, det kan trekke hittil utilgjengelige sammenhenger mellom aktivitet, tid på dagen, og blodtrykk. Mens det kan ikke direkte behandling av hypertensjon, mer data betyr mer intelligens å gjøre det mulig for brukere og medisinsk personell for å administrere en balansert behandling plan for å unngå risikoen fra høyt blodtrykk.

Intelligent Virtual Omsorg

I USA, home health care er et dyrt alternativ. Som mennesker alder og oppleve en reduksjon i mobilitet og andre plager, for å ha noen til å se etter dem, blir det viktig. I tidligere generasjoner, familier bodde i nærheten av hverandre og eldre foreldre kan leve med barn som har hjulpet til med å ta vare på dem. Dagens livsstil har familie spredt over hele landet, og eldre folk ofte flytter fra langvarig hjem til mer attraktive avgang steder, noe som gjør at modellen ikke lenger er mulig. Problemet med å ha omsorg for de som er aldring gjenstår, og ofte er det et stort mellomting mellom behov for omsorg og være klar for omsorgsboliger eller sykehjem.

Kostnadene for hjem helsevesenet er dyrt. Det er nesten uoverkommelige for de fleste mennesker å ha en helsearbeider besøke et hjem hver dag, og enda en gang i uken er utenfor rekkevidde for mange. Forsikring dekning for hjem helsetjenester er begrenset, med unntak for de mest ekstreme situasjoner. Mange i den eldre delen av befolkningen foretrekker å bo i sine egne hjem, men kan kreve moderat hjelpe. Ett område er i å ta medisinen konsekvent, noe som er et stort problem i behandling av mange kroniske tilstander. Du tar riktig dose, til riktig tid av dag — og for ikke å glemme — er et kritisk problem. For folk som bor for seg selv, forringelse i bevegelse og gange kan være en ubemerket problem som kan føre til et fall. Konsekvensene av å falle er alvorlig, noe som ofte fører til sykehusinnleggelse, operasjoner som hofteoperasjon, og uker med rehabilitering. Et menneske som er å bidra til å ta vare på noen ville oppmerksom på de endringer over tid, men noen ute i bare av og til ikke har sammenheng om personens bevegelser og ganglag er normal eller har endret seg raskt.

Addison.care er en bedrift som anvender moderne kommunikasjonsteknologi, kunstig intelligens, helse avgjørelser overvåking, og lyd og visuelle assistent teknikker for å gi et virtuelt-care-løsning på disse problemene. Addison Vare er nesten som Amazon Alexa med en slew av ekstra ferdigheter i sykepleie og hjem helse. Kanskje passende, det er drevet av Amazon AWS cloud-plattform. Addison Care er en virtuell assistent som kan overvåke avgjørelser som blodtrykk og glukose nivå, trener og observere mennesker for medisiner ledelse, tilbyr støtte for behandling av kroniske tilstander, og mye mer. Maskinvaren vil bestå av en tabletop-plattformen lik Googles hjemmeside eller Amazon ‘ s Echo vis. Det vil ha et kamera som kan observere og overvåke normal bevegelse, det å ta medisiner, og rehab øvelser eller aktiviteter som må gjøres. Tilkoblede enheter kan overvåke og spore viktige data som hjertefrekvens, blodtrykk, og glukose oppfølging dersom de har behov for. Det er et ambisiøst ta på ved hjelp av teknologi til å gi nødvendig omsorg i en mer rimelig og skalerbar måte.

Kan teknologi hjelpe til med å fikse vårt dyre helsevesenet? Det kan ikke kurere alle strukturelle problemer, men innovative nye løsninger som dette kan føre til nye veier for å bruke vår helse dollar på en mer intelligent måte.

Nå lese:

  • High-Tech Vision Care: Er Det på Tide å Oppgradere Din Briller eller Kontakter?
  • Forskere Design Micromotor å Levere Antibiotika
  • MIT Skaper AI for å Optimalisere Hjernen Kreft