Kan Teknik Bota Vår Hälso-Och Sjukvård Sjukdomar?

0
9

LAS VEGAS — Som vi alla är alltför smärtsamt medvetna om, hälso-och sjukvård kostnaderna har fortsatt att öka kraftigt i USA. Även om tekniken fortsätter att göra stora framsteg inom hälso-och sjukvård i allmänhet, med några få undantag har det inte bidragit till en minskning i kostnad i sjuk-och hälsovården. Orsakerna är komplicerade och djupt rotade i den struktur av industrin, men det finns hopp. Framsteg inom billigt och kraftfullt chip-teknik, moln programvara plattformar, och artificiell intelligens är att möjliggöra nya kreativa metoder för att anordningar för att ge människor möjlighet att bättre förstå och övervaka deras hälsa.

Innovation kommer inte bara från startups. Företag som Omron som har att göra hälso-och övervakningsutrustning för i år är också att utnyttja den senaste tekniken för att få ökad intelligens och användarvänlighet för att deras senaste erbjudanden. På ungefär samma sätt som kläder som Fitbit och Titta på Apple har gjort det lättare för människor att övervaka aktivitet, sömn, och andra uppgifter som rör hälsa, nya enheter gör det möjligt för användare att få bättre information om sina vitala tecken och villkor, att minska besök till läkare och kliniker om det inte är nödvändigt. Att tillämpa teknik som en gång bara var tillgänglig i dyra maskiner i en hälso-och sjukvårdsinrättning till konsument är också möjligt för användarna att hantera smärta och kroniska tillstånd med mindre beroende av mediciner.

Här är några av innovativa produkter, produkter och tjänster som vi såg på CES som kan hjälpa människor att ta ansvar för sin hälsa, fatta bättre beslut och eventuellt leda till bättre resultat.

Hantera Sinus Smärta

Sinus smärta från allergisk rinit (hösnuva) drabbar cirka 40-60 miljoner människor i USA. Beroende på var man bor, allergi attacker kan vara säsongsbetonade, och i mer extrema fall, vissa människor är tvungna att begränsa sin tid utomhus. I vissa fall, de frågor som finns året runt, baserat på allergier till sällskapsdjur ilska, rök och vissa dofter. Over-the-counter och receptbelagda läkemedel för behandling av allergier är big business.

Start Tivic Hälsa har kommit med en unik, icke-invasiv, drogfri metod för att lindra sinus smärta. Deras nya ClearUp handdator, bärbar och uppladdningsbar enheten använder microcurrent vågformer för att stimulera nerver vid sidan av näsan, lindra instängdhet och sinus smärta från allergier. Enheten är konstruerad för att glida längs kinden, näsan och ögonbrynet ben, för att leverera en säker, låg ström i en fem-minuters behandling. Den ClearUp analyserar en persons hud egenskaper och användning lätt och vibrationer för att vägleda användaren till ansiktet poäng för att tillämpa behandling. I den rättegång som Tivic som utförs för godkännande av FDA, 74 procent av användarna uppnått befrielse från sina sinus smärta. Tivic planerar att göra ClearUp som är tillgängliga över disk i mitten av 2019.

Att Lindra Kronisk Smärta

Att hantera smärta från leder, ryggar, nackar, och andra områden är en annan problematisk hälso-och sjukvård området. Droger kommer att dölja smärta genom att lindra symptomen, men inte att angripa problemet vid roten. Och medan vanliga läkemedel som minskar inflammation, både receptbelagda och receptfria, kan vara effektivt för att så småningom rensa upp inflammation, på längre sikt, kronisk användning av smärtstillande mediciner kan vara hårt på magen och orsaka en rad andra problem.

Oska Wellness är ett annat företag med hjälp av en elektronisk enhet för smärtlindring. Med hjälp av Pulserande Elektromagnetiska Fält (PEMF) teknik som har visat sig vara för 60 år i professionell medicinsk utrustning, Oska Puls mål nödställda celler som ger upphov till den inflammation som orsakar smärtan. Det mål som fyra typer av vävnad och ger en unik serie av pulser på exakta frekvenser som stimulerar cell reparation. Som celler reparera sig själva, cirkulationen förbättras och inflammation minskar, vilket resulterar i en varaktig smärtlindring. I en randomiserad, dubbel-blind studie som genomförts vid Scripps Smärta Institute i San Diego, en majoritet av patienterna rapporterade en minskning i smärta med hjälp av Pulsen.

Den opioid-epidemin i USA har bjudit nationell uppmärksamhet som en hälso kris. Medan enheter som Oska Puls kommer inte att lösa det problemet, det leder en väg till drogfrihet, icke-invasiva och icke-beroendeframkallande sätt att hantera och bota smärta.

Hantering Av Högt Blodtryck

Hjärtsjukdomar är en av de största hälsoproblemen i Amerika. Orsakerna är många, som orsakas av dålig kost, brist på motion, ohälsosam livsstil, men även ärftlighet. Hypertoni, eller högt blodtryck, är en viktig faktor i kranskärlssjukdom, hjärtsvikt, förmaksflimmer, stroke och andra allvarliga problem. Hantering av högt blodtryck är kritiska, och är i första hand görs med läkemedelsbehandling. Men som i så många andra saker i hälsa, ökad kunskap, ökad makt. Blodtrycket kan påverkas i hög grad av aktivitet och stress. Att veta när blodtrycket spikar till ohälsosamma nivåer kan hjälpa till att hantera sjukdomen och förbättra hjärthälsa.

Omron har varit att göra både konsument-apparater för blodtrycksmätning i många år. Med den nya HeartGuide, de har kombinerat en kliniskt korrekt blodtrycksmätare till en smartwatch som kan bäras hela tiden. I kombination med den medföljande HeartAdvisor app, det gör ständiga blodtryck övervakning lätt och hjälper till att analysera vilka typer av aktiviteter och tider på dygnet spike blodtryck. Som Omron anteckningar, bara att ta blodtryck i en läkares kontor vid en kontroll eller en gång per dag är inte tillräckligt med data för att veta vad som orsakar det. Ofta ett stressigt jobb eller andra situationer som gör blodtryck gå upp bortom normala nivåer, även om det kan läsa helt normalt vid andra tillfällen.

Den HeartGuide också spår steg, distans och kalorier bränns och kan övervaka sömn mönster. Med kontinuerlig blodtrycksmätning, det kan dra hittills inte tillgänglig sambanden mellan aktivitet, tid på dagen, och blodtryck. Samtidigt kan det inte direkt behandla högt blodtryck, mer data motsvarar mer intelligens för att göra det möjligt för användare och vårdpersonal att hantera en balanserad behandling plan för att undvika de risker som högt blodtryck.

Intelligent Virtuell Vård

I USA, hemsjukvård är ett dyrt. När människor åldras och uppleva en minskning i rörlighet och andra sjukdomar, att ha någon att leta efter dem blir viktigt. I tidigare generationer, familjer bodde nära varandra och äldre föräldrar kan leva med barn som hjälpte till att ta hand om dem. Dagens livsstil har familjer spridda över hela landet, och äldre människor ofta flyttar från gotländska hem till mer attraktiva pension lokaler, vilket gör att modellen inte längre är möjlig. Problemet med omsorg för dem som är äldre lämningar, och ofta finns det en stor medelväg mellan vårdbehövande och vara redo för hemtjänst eller äldreboende.

Kostnaden för hemsjukvård är dyrt. Det är nästan oöverkomliga för de flesta människor att ha en hälso-och sjukvårdspersonal besöka ett hem varje dag, och även en gång i veckan är utom räckhåll för många. Försäkring för hem hälso-och sjukvård är begränsad med undantag för de mest extrema situationer. Många i den äldre befolkningen föredrar att bo i sina egna hem, men kan kräva måttlig hjälp. Ett område är att ta medicin konsekvent, vilket är ett stort problem vid behandling av många kroniska sjukdomar. Ta rätt dos, vid rätt tid på dagen — och inte att förglömma — är ett kritiskt problem. För människor som lever av sig själva, försämring i rörelse och gång kan vara en obemärkt problem som kan leda till en nedgång. Konsekvenserna av att falla är allvarliga, vilket ofta leder till sjukhusvård, operationer som höftplastik, och veckor av rehabilitering. En människa som hjälper till att ta hand om någon skulle notera de förändringar över tid, men det är någon som tittar in bara ibland inte har samband om personens rörelse och gång är normala eller har snabbt förändrats.

Addison.omsorg är ett företag som tillämpar modern kommunikationsteknik, artificiell intelligens, hälsa livstecken övervakning, och en röst och visuella assistent tekniker för att ge en virtuell vård-lösning till dessa problem. Addison-och Sjukvård är nästan som Amazons Alexa med en massa extra kunskaper i omvårdnad och hemsjukvård. Kanske passande, den drivs av Amazon AWS molnet plattform. Addison-och Sjukvård är en virtuell assistent som kan övervaka vitala delar som blodtryck och blodsocker, coach och iaktta människor för medicinering, erbjuda stöd för behandling av kroniska sjukdomar, och mycket mer. Hårdvaran kommer att bestå av en bordsskiva plattform som liknar Googles Startsida eller Amazon ‘ s Echo visa. Det kommer att ha en kamera som kan följa och övervaka en normal rörelse, ta mediciner, och övningar eller rehab aktiviteter som behöver göras. Ansluten kringutrustning kan övervaka och spåra viktiga data som puls, blodtryck och glukos övervakning om de behövs. Det är en ambitiös ta hjälp av tekniken för att ge det behövs-och sjukvården i en mer prisvärd och skalbart sätt.

Kan tekniken hjälpa till att fixa våra dyra sjukvård? Det kan inte bota alla strukturella frågor, men nya innovativa lösningar som dessa kan leda till nya vägar för att spendera vår hälso-och sjukvård dollar mer intelligent.

Nu läser:

  • High-Tech Vision Care: Är Det Dags att Uppgradera Dina Glasögon eller kontaktlinser?
  • Forskare Design Micromotor att Leverera Antibiotika
  • MIT Skapar AI för att Optimera Hjärnan Cancer Behandling