Japans Saibu Gas för att besluta om gemensamma LNG-projekt med ryska Novatek 2019

0
6

TOKYO, 9 januari. /TASS/. Japans Saibu Gas är att undersöka ett gemensamt projekt med rysk gas producent Novatek för försäljning av flytande naturgas (LNG) i länder i Asien-Stillahavsområdet, Kyodo news agency rapporterade.

Som rapporterats tidigare, Novatek redan inked en promemoria med Saibu Gas som gäller användning av LNG-terminalen i Japan.

Mer specifikt avser tillfälligt lossning och lagring av LNG produceras av Novatek på LNG-terminal i Saibu Gas i Kitakyushu. Gas är planerade för omlastning till andra fartyg och leverans till konsumenterna.

Det Japanska företaget planerar att fatta ett beslut om detta projekt i och med 2019 budgetåret för att starta projektet i 2023 budgetåret i fråga om en positiv slutsats.

Ryssland är flytande naturgas export till Asien-Stillahavsområdet nationer skjutit i höjden med 58,6 procent till 26 miljarder kubikmeter 2018, som rapporterats tidigare.

Novatek har redan lanserat i full gång Yamal LNG-Anläggning i Ryssland och planer för att genomföra andra projekt i Arktis LNG-2. Japan och Asien-Stillahavsområdet ekonomier ses som primära marknader för försäljning från dessa projekt.