Bungie och Activision Call It Quits, Bungie Håller Öde

0
9

Bungie och Activision har beslutat att gå skilda vägar, med Bungie att behålla kontroll av kronjuvelen i sitt eget rike (och rättigheter).

“Vi har haft ett framgångsrikt åtta år i kör och vill tacka Activision för deras partnerskap på Öde,” bolaget skriver. “Vi ser framåt, vi är glada att tillkännage planer för Activision att överföra rättigheter för Öde till Xbox. Med vår märkliga Öde samhället, vi är redo att publicera på vår egen, medan Activision kommer att öka sitt fokus på ägs IP-projekt.”

Activision tydligen krävs ett engagemang för en årlig starta cykeln för spelet, vilket i sin tur tvingade Bungie till hinder för utvecklingen att företaget var tydligen inte glad över, enligt Kotaku. Det har varit uppenbart ganska länge att det kan finnas en spänning mellan de två företagen; Activision tog det ovanliga steget att berätta för allmänheten att det inte var nöjd med Destiny 2: Övergivit försäljning redan i början av November. På den tiden, det offentliga meddelandet sågs som väcker frågor om framtiden för spelet.

Denna nyhet har tagits emot väl bland Bungie anställda, med champagnekorkar poppar och jubel vid tillkännagivandet, enligt rapporten. Activision har varit på en kostnadsbesparande spree för sent, inklusive oroande rapporter om kostnadsbesparingar på Blizzard som skulle kunna påverka framtida utveckling av spel. Det är inte klart hur denna övergång kommer att påverka de andra två studios på Activision att hjälpa till med Öde utveckling, inga meddelanden har gjorts om framtiden för High Moon och Ställföreträdande Visioner.

Ta det som en utmaning i att publicera Öde kommer att vara en ny upplevelse för Bungie, som också kommer att hitta sig själv utan en ganska bekväm syndabock. Spelare sällan behöver mycket anledning att hata på Activision eller Bobby Kotick, även om de tidigare har lyckats undvika att bli behandlade med EA-nivåer av förakt.

Marknaden, åtminstone, är allt annat än glada över denna nyhet. Activision Blizzard lager minskade med 7 procent i efter-timmars handel på NYSE. Bolaget har förlorat befattningshavare för sent, med Snöstorm CFO Spencer Neumann avresa till Netflix och Blizzard CFO Amrita Ahuja att ta ett nytt jobb på Torget (mobil betalning företag, inte Square Enix utvecklare). Öde 2 kommer att vara på Battle.net åtminstone för nu, medan Activision retrenches att arbeta på sitt eget modersmål IP, som Call of Duty. Detta skulle indirekt kunna sätta ännu mer press på företag som Blizzard, med tanke på att Activision är att kasta stora spelserier och kommer att leta efter inkomstkällor för att ersätta dem.

Nu Läser:

  • Destiny 2 Spelare Uppror Efter att Bungie Misreports, Därefter Snedstreck, Få XP
  • Activision Patent System för att Göra Microtransactions Ännu Mer Vidrig
  • De 30 Bästa Gratis PC-Spel av 2019