AT&T Planerar att Avfyra 7 000 Personer Trots skattelättnader, nätneutralitet Upphävande

0
9

När det republikanska partiet gått skattereformen i 2017, fest motiverade sitt företags skattesänkningar med påståenden om att de minskningar som skulle stärka OSS sysselsättning, löner, och den totala ekonomin. FCC-på samma sätt motiverade sitt upphävande av nätneutralitet genom att argumentera för att den betungande reglering av trådlösa och fasta tjänster var som hämmar innovation, införande av förödande kostnader, och i allmänhet skadar telekomföretag, Internetleverantörer och nätoperatörer i Usa.

Hittills företag Ajit Pai och det Republikanska Partiet böjd över bakåt för att hjälpa har inte precis varit att återvända gunst. GM planerar att stänga växter och eld 14.000 människor. Verizon har ingen plan för att öka 5G investeringar, trots Pai påstående att om upphävande av nätneutralitet skulle leda till ytterligare företagets nätverk utgifterna. Nu AT&T är enligt uppgift att förbereda för brand och 7 000 människor, trots att de har tidigare lovat att skattelättnader och frihet från den betungande regler som faktiskt skulle skapa jobb.

Vad AT&T Sa Då

Den 4 Maj 2017, AT&T VD Randall Stephenson gav en intervju till CNBC att förklara vikten av att sänka skatterna. “Lägre skatter driver mer investeringar, driver mer att anställa, enheter högre löner,” Stephenson säger på CNBC ‘ s Squawk Box. “Allt hänger ihop”.

Andra val citat är: “Om du kan få en skattereduktion med 35 procent ned till, du väljer dina nummer, 25 eller 20 procent — att tänka att det inte skulle orsaka ytterligare investeringar är orimligt. Jag vet exakt vad AT&T skulle göra: Vi vill investera mer.”

Här är en riktigt bra en:

“Varje miljarder dollar i ytterligare investeringar vi gör är cirka 7 000 nya arbetstillfällen som vi har att lägga på att sätta kapitalet i marken eller på mobilmaster och så vidare,” Stephenson säger. “Och detta är 7000 jobb att bära hjälm, dessa är högt betalda jobb med bra förmåner. Korrelationen är mycket, mycket tajt. Om vi har att göra denna typ av anställning och göra den typen av anställning, som driver produktivitet, som driver vad? Löneökningarna.” (Kursivering tillagd).

AT&T redovisade en $19B skatt oväntade i januari 2018, tillsammans med ytterligare $3B i kontanter som det påstod att det skulle tillbringa på nätet investeringar under 2018. Investeringar i anläggningstillgångar uppgick till 2017 $21.6 B. i början av 2018, AT&T prognos investeringar på $25B.

Vad AT&T Säger Nu

Vi vet inte hur mycket AT&T satsas på investeringar för hela året, men i Q3 2018 bolaget meddelat sin beräknade capex för FY2018 skulle vara ~$22B. Det är i paritet med vad det tillbringade i 2017, utan att öka i samband med antingen GOP skatt faktura eller $20B oväntade.

I promemorian (läckt ut till Moderkortet och bekräftas av AT&T, AT&T försöker att undvika sina egna tidigare uttalanden, där han hävdar att dess VD har tidigare sagt att $1B i investeringar skapar 7000 jobb “i den bredare ekonomin.” Men det är inte vad Stephenson säger.

I 2017, Stephenson hävdade att Trump skattesänkningar skulle leda till AT&T öka sina investeringar. Han visste precis vad AT&T skulle göra: Det skulle investera. Att investeringar skulle skapa arbetstillfällen, inte “hela ekonomin”, men för AT&T arbetstagare. Hard hat jobb med bra förmåner och bra löner. Den typ av jobb Amerikaner vill ha. Den typ av jobb som en VD skulle dingla framför Amerikaner att få dem att tänka att stödja en gigantisk skattesänkning och föreskrivande minskning för företag var en bra idé. Den typ av jobb du pratar om när du använder ett pronomen som “vi”, som inte betyder “Andra företag förutom AT&T.”

AT&T har fått en rekordvinst för sig själv genom att slutare call centers och offshoring arbetstagare, med en beräknad 16,500 förlorade jobb sedan 2011. Communication Workers of America uppskattning AT&T elimineras 10,800 positioner under det senaste året.

Bonusar AT&T hävdade var att betalas ut som ett resultat av Trump skattesänkningar var faktiskt förhandlas i förväg med fackföreningar och hade absolut ingenting att göra med den pakistanska regeringen skatteutgifterna. Trots löftet om att nätneutralitet upphävande och skattesänkningar skulle öka den trådlösa investeringar, totalt trådlöst investeringar tros ha fallit i och med 2018. Och detta är inte unikt för AT&T Verizon hävdade också planer på att öka sina egna investeringar innan du bestämmer inte.

I stället för att skapa 7000 jobb med varje ytterligare $1B i investeringar i nät, AT&T kommer att fälla 7000 jobb för att ytterligare berika sitt eget och betalar för lager återköp.

Personlig Kommentar

Ibland, i en berättelse som denna, någon som kommer att dyka i och anklagar mig för att politiskt. Medan jag kommer inte att låtsas att de saknar politiska åsikter, poängen här är inte politiska. Det är etiskt.

Enkelt uttryckt, jag är trött på att bli lurad. De skattesänkningar och nätneutralitet upphävande annonseras ut, motiverat och förklarat nödvändigt på grund av nödvändiga och avgörande inverkan de skulle ha på den totala investeringar och infrastruktur. Inget av det hände. Ingen straffas för det. Ordförande för FCC har producerat inga data vid någon punkt som faktiskt motiverade sitt påstående om att nätneutralitet var ett hot mot investeringar i bredband eller hade resulterat i en minskning av det. (Åtminstone ingen som stod upp för att saklig analys).

Vi lever i ett land där kraftfulla cheferna för stora multi-nationella företag med resurser och rikedom som rival som i vissa länder är det tillåtet att glatt ljuga om sina egna avsikter och konsekvenser av lagar som uppenbart gynnar deras egna intressen. Våra politiker, istället för att tjäna som väktarna av den allmänna goda, faller över sig själva för att aktivera denna nihilistiska beteende. Och alla — inklusive allt för ofta, medlemmar av pressen — behandlar detta som business as usual.

Nu Läser:

  • AT&T Dras Av Rivaler för att Ljuga För Kunder Över ‘5’ Service
  • Verizon Lanserar 5G-Nät Som inte Är “Riktiga” 5G
  • Verizon Kommer inte att Påskynda 5G Utbyggnaden, Trots FCC avgiftssänkningar