AMD Aksjer Mer Radeon VII Detaljer, Performance Anslag

0
10

Amds Radeon VII kunngjøringen tidligere denne uken kom som noe av en overraskelse. Selskapet har tidligere diskutert sin Radeon Instinkt familie av maskinvare og offentliggjort statistikk på MI50 og MI60 på sitt Neste Horisont hendelse, men ga ingen hint om at det har til hensikt å lansere en ny high-end Vega GPU. Nå har selskapet delt litt mer informasjon på kortet, herunder sin egen ytelse data.

Radeon VII er basert på Vega 20, 7nm dø krympe bygget på TSMC. Die størrelse er 331mm sq ved 13.2 B transistorer, sammenlignet med 487mm sq og 12.5 B transistorer for Vega 64. Den totale tetthet forbedring ser ut til å være på 1,56 x og AMD krav ytelsen per dø området har økt med 1,8 x i henhold til THG. Mens ikke uviktig — ytelse per dø området har implikasjoner for die størrelse og derfor produksjon kostnadene — det er ikke veldig relevant til spørsmålet om hvor godt Radeon VII vil konkurrere mot RTX 2080, sin tiltenkte rival.

GPU har 60 CUs, som kan oversettes til 3,840 GPU-kjerner. Base clock er 1.45 GHz med en boost-frekvens på 1,8 GHz, og tilbyr 13.8 TFLOPs for enkel presisjon og ytelse. Boost clock er en 1.16 x forbedring over top-end frekvens på Vega 64, som er base klokke.

GCN har aldri vært en høy-klokke arkitektur, til tross for amds ulike revisjoner og forbedringer. Den 7nm shift ikke øke klokker med så mye som 28nm – 14nm overgang gjorde, men gapet er liten: Vega 64 klokket 1.19 x raskere enn Raseri X, mens Vega VII klokker 1.16 x høyere enn Vega 64.

Kjernen konfigurasjon er 3840:240:128. I form av aktiv kjerner, som er halvveis mellom Vega 56 og Vega 64, men antall gjengi utganger har doblet opp til 128. Mengden minne om bord har doblet til 16 gb HBM2 og 1 TB/s minne båndbredde krever en effektiv 2GHz minne klokke, opp fra de effektive 1890MHz klokke på Vega 64. Radeon VII ‘ s fylle pris bør være en massiv 230GPixels/sekund, mer enn dobbelt Vega 64 s fylle pris.

En logisk spørsmål, basert på Radeon VII ‘ s generelle forbedringer, er grunnen til at AMD er ikke prognoser bedre ytelse for kortet. På papir, Radeon VII har enorme ressurser. Det meste pixel gjennomstrømning blåser RTX 2080 Ti

ut av vannet, som gjør sitt minne, båndbredde. Men bare benchmark hvor disse endringene virkelig skinner er Luxmark, hvor Radeon VII er 1.64 x raskere enn Vega 64.AMD har også gitt ekstra benchmark-data. Som alltid, produsent-forutsatt benchmark-data som bør tas med en bestemt klype salt. I figuren nedenfor (graf opprettet av Overclock3D), toppen bar (grå) representerer en forbedring i prosentvise fra Vega 64 til Radeon VII. Den andre linjen (rød) er Radeon VII ytelse, mens den tredje (hvit) er Vega 64.

Gjennomsnittlig ytelse forbedring fra Vega 64 til Radeon VII basert på disse tallene er 28 prosent. Hvis du fjerner de to uteliggere (+68 prosent i Fallout 76 og +7.46 prosent i Hitman), gjennomsnittlig forbedring er 27.25 prosent. Uansett, vi ender opp i omtrent samme sted. Gevinsten er litt større enn flatskjerm 1,25 x forbedring AMD anslått ved første avsløre.

Basert på disse dataene, kan vi si et par ting om Radeon VII at vi ikke visste tidligere. GPU-konfigurasjon ærlig virker litt skjevt, ved at den kombinerer en stor økning i minne, båndbredde og pixel gjennomstrømning med ingen endring i det totale antall kjerner. Klart, AMD lagt disse ressursene for en grunn. Gitt at 7nm Vega er beregnet for både HPC / AI markeder, er det fornuftig å tro at de var lagt til adressen AI/ML plass.

Det har vært spørsmål om Gpu-er samlet virkningsgrad og hvilke forbedringer AMD så fra 7nm, men det kan være vanskelig å skille de fra endringer i GPU-design. Øke RAM klokke og doble mengden av innebygd minne vil både øke strømforbruket. HBM var mye mer energieffektiv enn GDDR5-vi har ikke sett data for HBM2 versus GDDR6. Alt annet likt, er en GPU med 128 ROPs kommer til å trekke mer strøm enn samme kjerne med bare 64 ROPs. De to 8-pins strømkontakter og trippel-fan cooler design gjør THG tror strømforbruk er sannsynlig i 295W utvalg. Det synes fullt mulig.

Radeon VII vil være tilgjengelig på februar 7 for ordre fra AMD, til en pris av $699. AMD er rettet mot RTX 2080 med denne lanseringen, noe som er også en $699 GPU. Ved lansering, Radeon VII vil leveres med en bunt av spill: Resident Evil 2, Devil May Cry 5, og Tom Clancy ‘ s Divisjon 2.

Nå Lese:

  • AMD Lanserer Radeon VII: 7nm Vega Kommer til forbrukermarkedet
  • Nvidia administrerende DIREKTØR Sneers på AMD Radeon VII, Kaller Det ‘Dårlig’
  • AMD Lanserer Radeon Instinkt MI60: Vega Kommer på 7nm