AMD Aandelen Meer Radeon VII Details, Prestaties Projecties

0
10

AMD ‘ s Radeon VII aankondiging eerder deze week kwam als een verrassing. Het bedrijf heeft eerder besproken zijn Radeon Instinct familie van hardware en bekendgemaakt statistieken op de MI50 en MI60 op de Volgende Horizonten gebeurtenis maar gaf geen hint dat het de bedoeling was de lancering van een nieuwe high-end Vega GPU. Het bedrijf heeft nu gedeeld een beetje meer informatie over de kaart, met inbegrip van de eigen prestatie-gegevens.

Radeon VII is gebaseerd op Vega-20, de 7nm sterven krimpen gebouwd bij TSMC. Sterven grootte is 331mm sq 13,2 B transistoren, vergeleken met 487mm sq en 12,5 B transistoren voor Vega-64. De totale dichtheid verbetering lijkt te worden 1.56 x en AMD beweert haar prestaties per die gebied is verbeterd door 1,8 x volgens de THG. Hoewel niet onbelangrijk — prestaties per sterven gebied heeft gevolgen voor de die omvang en dus de productie kosten — het is niet erg relevant is voor de vraag hoe goed Radeon VII strijden tegen de RTX 2080, de bedoeling rivaal.

De GPU heeft 60 CUs, wat zich vertaalt naar 3,840 GPU cores. De base clock is 1.45 GHz met een boost frequentie van 1,8 GHz, met 13.8 TFLOPs van de single-precision performance. De boost clock is een 1.16 x verbetering ten opzichte van de top-end van de frequentie van de Vega 64, is de base clock.

GCN is nog nooit een high-klok architectuur, ondanks de AMD diverse aanpassingen en verbeteringen. De 7nm shift niet te verhogen klokken zo veel als het 28nm – 14nm overgang deed, maar het verschil is klein: Vega 64 geklokt 1.19 x sneller dan de Grimmigheid X, terwijl Vega VII klokken 1.16 x hoger dan Vega-64.

De core configuratie is 3840:240:128. In termen van actieve kernen, dat is halverwege tussen de Vega 56 en de Vega-64, maar het aantal render-uitgangen heeft verdubbeld, tot 128. De hoeveelheid geheugen aan boord heeft verdubbeld tot 16GB HBM2 en de 1 TB/s geheugen bandbreedte vereist een effectieve 2GHz geheugen klok, met een stijging van de effectieve 1890MHz klok op Vega-64. De Radeon VII ‘s vullen tarief is massale 230GPixels/seconde, meer dan het dubbele van Vega 64’ s vullen tarief.

Een logische vraag, gebaseerd op de Radeon VII algemene verbeteringen, is de reden waarom AMD is niet het voorspellen van betere prestaties voor de kaart. Op papier, de Radeon VII heeft enorme middelen. De piek pixel doorvoer blaast de RTX 2080 Ti

uit het water, net als zijn geheugen bandbreedte. Maar de enige benchmark waar deze veranderingen echt schitteren is Luxmark, waar de Radeon VII is 1.64 x sneller dan de Vega-64.AMD heeft ook extra benchmark gegevens. Zoals altijd, fabrikant geleverde benchmark gegevens moeten worden genomen met een besloten korrel zout. In de onderstaande grafiek (grafiek gemaakt door Overclock3D), de bovenste balk (grijs) vertegenwoordigt de verbetering uitgedrukt in een percentage van het Vega 64 tot Radeon VII. De tweede bar (rood) is Radeon VII prestaties, terwijl de derde (wit) is Vega 64.

De gemiddelde verbetering van de prestaties van Vega 64 tot Radeon VII gebaseerd op deze cijfers is 28 procent. Als u de twee uitschieters (+68 procent in Fallout 76 en +7.46 procent in Hitman), de gemiddelde verbetering is 27.25 procent. Één van beide manier, eindigen we in op ongeveer dezelfde plaats. De winst is iets groter dan de platte 1,25 x verbetering van de AMD geprojecteerd op de eerste onthullen.

Op basis van deze gegevens, kunnen we zeggen een paar dingen over de Radeon VII dat wisten we niet eerder. De GPU configuratie eerlijk gezegd lijkt een beetje scheef, in het combineert een enorme toename in het geheugen bandbreedte en pixel doorvoer zonder verandering in het totale aantal kernen. Duidelijk, AMD toegevoegd de middelen voor een reden. Gezien het feit dat 7nm Vega is bedoeld voor zowel het HPC / AI markten, is het zinvol om te denken dat ze zijn toegevoegd aan het adres van de AI/ML ruimte.

Er zijn vragen over de Gpu ‘ s van de algehele energie-efficiëntie en welke verbeteringen AMD zag van 7nm, maar het kan lastig zijn om te scheiden van die van de wijzigingen naar de GPU ontwerp. Het verhogen van de RAM klok en een verdubbeling van de hoeveelheid geheugen aan boord zal zowel het stroomverbruik verhogen. HBM was veel meer energie-efficiënt dan GDDR5 we nog niet gezien de gegevens voor HBM2 versus GDDR6. Al het andere gelijk is, een GPU met 128 ROPs gaat trekken meer macht dan de zelfde core met slechts 64 ROPs. De twee 8-polige stekkers en triple-fan koeler ontwerp maken THG denk dat het stroomverbruik is waarschijnlijk in de 295W bereik. Dat lijkt heel goed mogelijk.

De Radeon VII beschikbaar zal zijn op 7 februari voor om de door AMD, tegen een kostprijs van $699. AMD is gericht op de RTX 2080 met deze lancering, dat is ook een $699 GPU. Bij de lancering van de Radeon VII wordt geleverd met een bundel van de games: Resident Evil 2, Devil May Cry 5, en Tom Clancy ‘ s in De Divisie 2.

Nu Lezen:

  • AMD Kondigt Radeon VII: 7nm Vega Komen aan de Consumenten Markt
  • Nvidia CEO Hekelt AMD Radeon VII, Noemt Het ‘Slechte’
  • AMD Kondigt Radeon Instinct MI60: Vega Aankomt op 7nm