Trump wil ontmoeting met Poetin na de Straat van Kerch incident is opgelost — de officiële

0
21

WASHINGTON, 5 December. /TASS/. De AMERIKAANSE President Donald Trump verwacht voor een ontmoeting met de russische President Vladimir Poetin na de Straat van Kerch standoff is opgelost, een hoge ambtenaar in de AMERIKAANSE regering verteld TASS, commentaar te geven op annulering van gesprekken tussen de twee leiders op de G20-top in Argentinië.

Lees ook

Poetin ‘ s ontmoeting met Troef in Washington uit van de vraag — Kremlin

“De reden voor het annuleren van de vergadering van de G20 zijlijn is Rusland de detentie van de oekraïense schepen en hun bemanning. Rusland zich niet vrij zijn om ze te de-escaleren van de situatie. Als President Trump heeft al gezegd dat hij verwacht dat de vergadering zal worden gehouden na de situatie is opgelost,” zei de ambtenaar.

Kremlin Aide Yury Ushakov vertelde verslaggevers op dinsdag dat Trump ‘ s besluit om te stoppen met een ontmoeting met Poetin niet beledigen de russische leider, maar veroorzaakt spijt van. Ushakov aan herinnerd dat de twee landen waren er nogal wat problemen moeite waard om te bespreken, met inbegrip van die op het gebied van veiligheid. Hij benadrukte dat Moskou bereid was voor de voortzetting van de dialoog met Washington.

Kremlin-Woordvoerder Dmitry Peskov eerder vertelde verslaggevers dat Poetin mogelijke ontmoeting met zijn AMERIKAANSE collega in Washington was van de vraag in de huidige situatie, toe te voegen dat de beste optie zou een bijeenkomst in de marge van een internationale top. De volgende G20-bijeenkomst zal worden gehouden in het japanse Osaka in juni 2019, maar dit is “een onhoudbaar pauze zowel voor onze bilaterale betrekkingen en voor de internationale veiligheid en stabiliteit,” merkte hij op.

Poetin en Trump werden verwacht om gesprekken te voeren op de zijlijn van de afgelopen week is de G20-top in Buenos Aires . Echter, terwijl op de weg naar de argentijnse hoofdstad van de AMERIKAANSE president getweet dat hij had besloten om de vergadering te annuleren met de russische leider over de recente Straat van Kerch incident. Dit Trump ‘ s stap inging tegen zijn eerdere verklaring, dat hij gemaakt had minder dan een uur voordat de tweet.