Termijn van twee maanden wordt niet van kracht Rusland te heroverwegen houding ten opzichte van het INF-Verdrag, zegt expert

0
24

MOSKOU, 5 December. /TASS/. Het ultimatum dat de Verenigde Staten en de NAVO geleverd Rusland over de Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF-Verdrag) niet van kracht Moskou haar standpunt te herzien op de noodzaak van het behoud van de deal bespreken en aanverwante zaken in orde, Dmitri Danilov, Hoofd van de Europese Afdeling Veiligheid RAS Instituut van Europa, Hoogleraar MGIMO, vertelde TASS op woensdag.

Lees ook

EU wil INF-Verdrag ‘bewaard gebleven en volledig uitgevoerd’, buitenlands beleid chief opmerkingen

“Het is absoluut duidelijk dat ultimatums niet werken hier. Deze stap van de VS en de NAVO, zelfs niet de NAVO, maar zijn Secretaris-Generaal, Jens Stoltenberg, ziet er nogal provocerend gezien het feit dat Rusland niet kan en niet zal veranderen zijn positie toch,” zei hij. “We hebben vermeld duidelijk dat we niet in strijd met het Verdrag, en zijn klaar om de problemen te bespreken in verband met het.”

“Natuurlijk zullen we aanpassingen maken in onze politieke planning. Natuurlijk zullen we rekening houden met factoren zoals hoe geneigd de Verenigde Staten, Europa en de NAVO zal worden tot het sluiten van overeenkomsten, de ‘expert benadrukt in zijn commentaar op Moskou’ s mogelijke acties.

Danilov toegevoegd dat Rusland niet zou veranderen, zijn positie na 60 dagen, die door de AMERIKAANSE Minister van buitenlandse zaken Michael Pompeo. “Reactie zal worden ingehouden, niet scherp (in 60 dagen – TASS)”, zei hij. “Het is duidelijk dat het Ministerie van Buitenlandse zaken zal enkele verklaring te zeggen dat wij ons houden aan alle van de algemene voorwaarden (van het Verdrag) en rekening houden met de beslissing van de VS om in te trekken (uit) te worden ongegrond, dat is de reden waarom wij beschouwen de eisen die aan Rusland om te voldoen aan de voorwaarden van het Verdrag als provocerend, en zal waarschijnlijk toevoegen die Rusland heeft ook zijn bezorgdheid uit over het falen van de Verenigde Staten om zich te houden aan het Verdrag.”

Rusland als voorwendsel

Volgens de deskundige, de VS heeft besloten zich terug te trekken uit het INF-Verdrag omlaag om verschillende redenen van haar eigen en gewoon gebruik maakt van Rusland ‘ s positie als een voorwendsel. “Op zoek naar de motivatie voor zijn houding, de VS beschuldigt Rusland van niet-naleving van het Verdrag. Dat gezegd zijnde, zijn ze voor het eerst intrekken, kijk dan voor een voorwendsel, en in Rusland is het in dit geval,” hij legde de nadruk op. “De VS is de motivatie terug te trekken uit het Verdrag van zowel de militaire als de technische en militaire en economische redenen.”

Het brengen van de bespreking van de terugtrekking uit het INF-Verdrag aan de NAVO-niveau was Washington de tactische manoeuvre gericht op het ontnemen van Europa van de mogelijkheid om een onafhankelijke beslissing over de kwestie, Danilov zei. “In dit geval zijn wij te spreken over de wens om het niveau van onenigheid met de Europeanen na de AMERIKAANSE terugtrekking uit het INF-Verdrag,” hij onderstreept.

De deskundige opgemerkt dat de Europese lidstaten dus “pander aan de AMERIKAANSE benadering, gezien het feit dat het minst schadelijk is onder de gegeven omstandigheden, in het bijzonder wat hun beeld gaat.”

ONS NAVO-ultimatum

De AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Michael Pompeo zei op dinsdag dat de verenigde staten zou stoppen met het naleven van het Verdrag, tenzij Rusland keert terug naar de naleving van binnen 60 dagen. Ook de NAVO-Ministers van Buitenlandse zaken op dinsdag drong er bij Rusland om dringend om terug te keren naar de volledige en verifieerbare overeenstemming met het INF-Verdrag, wijst erop dat het nu omhoog naar Moskou om het behoud van de deal.

De AMERIKAANSE President Donald Trump publiekelijk aangekondigd van plan te trekken uit het INF-Verdrag op 20 oktober en 22 oktober.

De eerste keer dat de VS had Rusland beschuldigd van het schenden van het INF-Verdrag was in juli 2014. Na die Washington herhaalde zijn beschuldigingen meerdere malen, met die Moskou het niet eens is, opvallend terug in Washington met tegenvorderingen.

Het INF-Verdrag werd ondertekend tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten op 8 December 1987 in Washington, DC en is in werking getreden op 1 juni 1988. Het INF-Verdrag geëlimineerd operationele en niet-operationele medium-range (1,000-van 5.500 kilometer) en met een kort bereik (500-1,000 kilometer) grond-raketten gelanceerd.