Senator ontploffing Pompeo ‘ s 60 dagen ultimatum als poging om te verschuiven van de schuld op Rusland

0
18

MOSKOU, 5 December. /TASS/. De 60-dag ultimatum verklaard door de AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Mike Pompeo voor Rusland om te voldoen aan de Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Verdrag is gericht op het beschuldigen van Moskou weigeren ter ere van de wapenbeheersing deal, Voorzitter van de russische Federatie Raad (eerste kamer van het parlement) Commissie Buitenlandse Zaken, Konstantin Kosachev zei op woensdag.

Lees ook

VS, de NAVO-Rusland ‘laatste kans’ op te slaan INF-Verdrag

“Het beroep door de AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Pompeo voor Rusland om te komen tot naleving van het INF-Verdrag is geen uitnodiging om te discussiëren over de middelen van het behoud. Dit is een grof ultimatum, die het ONS heeft gegeven slechts voor één doel: om de wereld te tonen en haar bondgenoten dat het niet zij die het verpesten van deze belangrijke pijler internationale veiligheid, maar het is Rusland, die naar verluidt weigerde te eren, ondanks het feit dat de kans krijgen,” Kosachev schreef op zijn Facebook-pagina.

NAVO-Secretaris-Generaal Jens Stoltenberg de uitspraak van de alliantie geeft Rusland de laatste kans om het opslaan van het INF-Verdrag bevestigt dit, volgens de russische senator.

Deze verklaringen gebrek aan logica sinds de VS is de weigering om de details te bespreken en het bewijs leveren dat Rusland het verdrag heeft geschonden. “Dat is te zeggen, wij geloven dat u van schending van het verdrag, maar de wij niet alles aan iedereen. Er is zo ‘ n gevoel dat het Westen de logica met betrekking tot de meest ernstige internationale vraagstukken is veranderd in een totaal theater van het absurde naam ‘zeer waarschijnlijk’, ‘ de senator zei.

Kosachev geuit spijt voor de Europese landen, die offer van het INF-Verdrag met de VS, hoewel deze deal is meer belangrijk voor hen is. “Vandaag de staten van de VS en de NAVO zijn een totale schande voor Europa,” zei hij.

ONS NAVO-ultimatum

De AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Michael Pompeo aangekondigd op dinsdag dat de verenigde staten zou stoppen met het naleven van het verdrag, tenzij Rusland keert terug naar de naleving van binnen 60 dagen. “De Verenigde Staten verklaart vandaag heeft gevonden Rusland in materiële schending van het verdrag en zal opschorting van onze verplichtingen als een remedie effectief in 60 dagen, tenzij Rusland keert terug tot de volledige en verifieerbare compliance,” Pompeo zei een NAVO-vergadering.

De AMERIKAANSE President Donald Trump zei op 20 oktober van dat zijn land zou stoppen met het INF-Verdrag, omdat Rusland was de vermeende schending van deze overeenkomst. De russische Plaatsvervangend Minister van Buitenlandse zaken Ryabkov beschreven als een gevaarlijke zet. Washington was ook kritiek in Berlijn en Beijing. In de tussentijd, Londen kwam uit ter ondersteuning van de Verenigde Staten en de NAVO geplaatst de verantwoordelijkheid voor Trump beslissing van Rusland, omdat naar haar mening Moskou had blijkbaar het geschonden verdrag.

Het INF-Verdrag werd ondertekend op 8 December 1987 en is in werking getreden op 1 juni 1988. Het verboden ingezet en niet-ontplooide intermediate range (1,000-5,000 kilometer) en een kleiner bereik (500-1,000 kilometer) op de grond raketten.

In de afgelopen jaren, Washington heeft herhaaldelijk beweerd Rusland was in strijd met de overeenkomst. Moskou sterk verwierp de kosten en pareerde ze met haar eigen vorderingen op de Verenigde Staten’ niet-naleving.