Russische, Saoedi-energie chiefs om gesprekken te voeren voorafgaand aan de OPEC-vergadering in Wenen

0
17

WENEN, 5 December. /TASS/. De russische Minister van Energie Alexander Novak en zijn Saoedi-arabische Arabische tegenhanger Khalid Al-Falih zijn te wijten aan te houden bilaterale gesprekken op woensdag ochtend, alvorens deel te nemen in de OPEC en non-OPEC Gezamenlijke Ministeriële Comité van Toezicht op de vergadering in Wenen, de bronnen in de delegaties vertelde TASS.

Lees ook

De OPEC+ om door te gaan gesprekken over 2019 olie productie, Rusland misschien wel eens ‘symbolische’ bezuinigingen

De gesprekken zullen worden gehouden op slechts een paar uur voordat het comité, waarvan wordt verwacht dat ze een overzicht van de richtlijnen voor de totale olie-uitvoer niveau in 2019.

De onderhandelingen zullen worden uitdagende sinds Novak en Al-Falih zijn bespreking van het snijden van de olie-uitvoer sinds November. Volgens TASS, de twee belangrijkste olieproducerende landen hebben verschillende standen op het volume worden ingeperkt. Saoedi-Arabië voorgesteld terugdraaien van de olie-uitvoer door ten minste 1 mln vaten per dag, terwijl Rusland alleen klaar voor een symbolische snijden.

De OPEC-plus is het onwaarschijnlijk dat het bereiken van een consensus tot Rusland ondersteunt de olie-uitvoer knippen, deelnemers zeggen in de marge van de vergadering. Een aantal van hen is van mening dat er geen deal op het beknotten van de olie-uitvoer zal worden bereikt.

De vergadering van de Commissie van Toezicht, die bestaat uit zes van de 25 deelnemende lidstaten, is gepland voor 3 uur Moskou-Tijd (12:00 GMT).