Qualcomm Presenterar Snapdragon 855: 8 Kärnor, Ombord AI, valfri 5G

0
22

De flesta flaggskepp Android-telefoner som körs på den senaste top-of-the-line Snapdragon-chip från Qualcomm, men vad kommer det innebära 2019? Qualcomm presenterade bara den länge ryktats Snapdragon 855. Det är en åtta-core ARM-system-on-a-chip (SoC) med snabbare CPU-kärnor, en ny GPU, ombord AI bearbetning och valfria 5G.

Qualcomm CPU historien har förändrats lite under de senaste åren. Företaget som används för att designa helt egna ARM-kompatibla kärnor under licens från ARM, men nu är det använder mestadels lager ARM hänvisning kärnor med vissa modifieringar. Den nya Kryo 485 kärnor i Snapdragon-855 är baserade på Cortex-A76 (snabbare) och A55 (mer effektiv). Det finns fyra av varje kärna typ, delas in i två CPU-kluster. High-power-Processorer är uppdelad i 2.84 Ghz och 2.42 GHz (3x), och effektiviteten kärnor är alla klockad till 1,8 GHz. Qualcomm samtal som enda högre klockad PROCESSOR “Prime Kärna.” Den 855 också flyttar till en 7nm tillverkningsprocessen från 10mn används i 845.

Denna nya generation SoC kommer inte att göra din telefon avsevärt snabbare än 845. Klockan hastighet tweaks kommer att öka prestanda, och den nya 7nm design ska spara en del makt. Generellt, Qualcomm säger CPU-prestanda är 45 procent högre, men många uppgifter på moderna telefoner är beroende av andra delar av SoC att vi inte tänker på så ofta. Det finns massor av förbättringar för de komponenter.

Den 855 kommer att idrotten en ny Adreno 640 GPU, och Qualcomm säger att det är 20 procent snabbare än Adreno i förra årets 845. Vi vet inte riktigt varför, dock. Qualcomm inte prata om sin helt egna GPU design väldigt mycket, men vi kan nog anta 640 har mer bearbetning noder. GPU är allt viktigare för modern telefon prestanda, så att denna förbättring kan ha mer effekt än större raw power ökning för Processorer. Den nya GPU också skjuter betydligt bättre VP9 video avkodning som använder en sjunde makt 845, och det är HDR10+ stöd för video (i stället för vanliga gamla HDR10). Även i HDR-land, det finns HDR-stöd i spel. Även om mobila HDR spel är bara knappt en sak.

Hexagon DSP inte får mycket uppmärksamhet i Qualcomms chip, men det finns anledning att uppmärksamma detta år. DSP processer ingång från enhetens sensorer; flera chip beslutsfattare har re-branded DSPs som “AI kärnor” eller något liknande. Qualcomm är att fördubbla antalet vektor-processorer i DSP-från två till fyra för att lägga till fler funktioner. En av de nya kärnorna är tillägnad röst assistent behandling. Så, telefonen wake-up fras bör vara mer exakt och röstkommando behandling kommer att bli snabbare. Qualcomm är också att lägga till en särskild “Tensor Xccelerator” core för på-enhet maskininlärning. På bild-sidan är den nya Spectra 380 INTERNETLEVERANTÖR stödjer några nya tricks som 4K60 video med HDR och i realtid bokeh effekter.

Qualcomm satsar kraftigt på modem setup för 855. Det kommer att komma i både LTE-och 5G varianter. LTE-versionen kommer att ha en Snapdragon X24 modem som klarar av upp till 2 Gbps (inte för att transportörerna kan ge dig så mycket bandbredd just nu). 5G-versionen kommer att ha en separat X50 mm-våg 5G-modem kopplas samman med SoC-paket. Som klarar av upp till 5 gbit / s på ett kompatibelt nätverk. Den verkliga fördelen att de 5G är att flygbolag kan minska överbelastning av nätet som de flyttar till 5G. Om du kan buffert hög bandbredd innehåll i snabba skurar, fler enheter kan dela på samma nätets ändpunkter.

Vi bör se de första enheterna med Snapdragon 855 under första hälften av år 2019. Dessa kommer sannolikt att vara LTE enheter med 5G versioner att följa senare. Det kommer förmodligen att ta flera år innan vi inser den fulla potentialen av 5G, men 855 är det första steget.

Läs nu: Intel Accelererar 5G Modem Distribution, Kan Makt Första 5G iPhones, ARM Meddelar Neoverse Infrastruktur för 5G, IoT, Edge Design, och Qualcomm Meddelar Prover av Nya 7nm SoCs med 5G Modem