Poetin te houden full-format gesprekken met de venezolaanse Maduro in Moskou

0
14

MOSKOU, 5 December. /TASS/. De russische President Vladimir Poetin zal houden full-format gesprekken met de Venezolaanse President Nicolas Maduro in Moskou op woensdag.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov eerder vertelde verslaggevers de besprekingen zou worden gehouden met een beperkte aanwezigheid en vervolgens zal worden uitgebreid. De russische delegatie zal zijn Vice-eerste Minister Yuri Borisov, Minister van Energie Alexander Novak, de Industrie en de Minister van Handel Denis Manturov, de Economische Ontwikkeling van de Minister Maksim Oreshkin en Rosneft CEO Igor Sechin.

Nieuwe maatregelen van economische ondersteuning

Problemen van de handel en economische samenwerking traditioneel de top van de russisch-Venezolaanse agenda. De twee landen werken nauw samen in de economie en de handel, met vorig jaar is de omzet geschat op $68.4 miljoen. De figuur is bijna verdubbeld in januari-September 2018, het jaar-op-jaar tot $79.4 miljard.

Rusland en Venezuela uitvoeren van gemeenschappelijke projecten in de energie sector, de landbouw, de geologische prospectie, de farmaceutische industrie, informatie-en communicatietechnologie, defensie-industrie en andere sferen. Rusland geaggregeerde investeringen in Venezuela meer dan $4,1 miljard.

Russische presidentiële assistent Yuri Ushakov vertelde verslaggevers op dinsdag de kwestie van het verstrekken van extra steun aan Venezuela kunnen worden besproken tijdens de gesprekken.

“Praktische steun wordt verleend aan de Venezolaanse kant op een regelmatige basis. Het probleem [met betrekking help] zal zeker naar voren in deze tijd,” zei hij.

Energie coöperatie

Samenwerking op energiegebied zullen ook onder de besproken onderwerpen, Ushakov zei.

“Verdere stappen te versterken interactie op de wereldwijde olie-en gasmarkt zal naar verwachting worden besproken in het kader van het voorzitterschap van Venezuela in de OPEC en GECF aanstaande in 2019,” Ushakov zei, toevoegend dat een efficiënte gezamenlijke werk in de OPEC – + – formaat “een belangrijke bijdrage aan de stabilisatie van de wereldwijde markt van koolwaterstoffen.”

De russische olie-grote Rosneft is bezig met de uitvoering van vijf projecten olie in Venezuela met een totale productie van 9 mln ton per jaar, of 7% van de totale olie-uitvoer. Volgens de Venezolaanse Minister van Olie, Manuel Quevedo, de nationale olie-en gas bedrijf PDVSA plannen meer projecten met Rosneft, één van Venezuela ‘ s grootste investeerders. Op dit moment is de bedrijven voeren een aantal gezamenlijke projecten in de olie de prospectie en de winning in Venezuela, bekend als Petromiranda, Petrovictoria, Petromonagas, Boqueron en Petroperija.

Bovendien, Rusland Inter RAO voltooid van het contract over de levering van dertien gasturbine eenheden voor de Venezolaanse centrales in November.

Landbouw en industrie

Volgens Ushakov, andere pakket van problemen die moeten worden aangepakt door Poetin en Maduro is samenwerking in de industrie en de landbouw.

“De landbouw is een belangrijk gebied van het gezamenlijke werk. De levering van russisch graan naar Venezuela worden uitgevoerd op een regelmatige basis: dit jaar, Prodintorg en de Verenigde Graan Corporation hebben geleverd over 250.000,” Ushakov zei.

Volgens het Kremlin aide, russische vrachtwagen maker Kamaz houdt de ontwikkeling van de samenwerking tussen de Venezolaanse bedrijven. Onder andere dingen, Kamaz geleverd meer dan 340 van de vrachtwagens naar Venezuela, georganiseerd assemblage lijnen bij vier Venezolaanse planten en de aanleg van vijf onderhoud centra in het land.