Media: India over te leasen andere nucleaire onderzeeër uit Rusland

0
18

NEW DELHI, December 5. /TASS/. New Delhi is ongeveer om een deal met Moskou en lease een ander Project-971 nucleaire onderzeeër, die geacht wordt te vervangen door de Chakra onderzeeër (vroeger de K-152 Nerpa), omdat de lease termijn vervalt in de komende jaren, het India van Vandaag de krant schreef.

Volgens de krant, een Indiase marine delegatie heeft onlangs een bezoek aan Rusland, waar de leden “geïnspecteerd twee Akula-1 klasse onderzeeërs, de Bratsk en de Samara, die voor een diep herstel op de Zvezdochka scheepswerf in de noordelijke poort van Severodvinsk.” “De delegatie ook… besproken met de lease van een van deze onderzeeërs naar verluidt voor $3.3 miljard,” India van Vandaag toegevoegd.

Echter, deze informatie is nog niet officieel bevestigd, maar toch.

India nam een Project-971 nucleair aangedreven aanval onderzeeër (NATO naam: Akula-klasse) op een tien jaar lease in 2012 op grond van een contract ondertekend op 30 December 2011.