Luminar 3 Lightroom Gir en Kjøre For Pengene

0
27

I løpet av de siste to årene Luminar av Skylum (tidligere MacPhun) har beveget seg fra å være et boutique photo editor for Mac-lojalister til en godt designet, cross-plattform, ikke-abonnement, alternativ til Adobe Lightroom. Som Lightroom, det er fullstendig ikke-destruktive, så trenger det ikke å endre det opprinnelige bildet, men det heller ikke har all makt i Photoshop CC eller Photoshop Elements når det kommer til sammensatte bilder, tekst overlegg, etc. Den har alle verktøyene de fleste fotografer trenger å jobbe på sine bilder. Luminar 3, som er nå tilgjengelig for pre-order, legger både starten på et bilde management evne og en rekke kraftige nytt bilde enhancement filtre og forhåndsinnstillinger.

Høydepunktene av Luminar 3

Versjon 3 er en betydelig oppdatering til Luminar fra 2018 versjon. Det første du vil legge merke til når du åpner den, er en attraktiv “foto veggen” av bildene dine (som vil se enda bedre når den har bilder i den, i stedet for noen av prøvene). På høyre side er det Bibliotek-Panelet, hvor du kan både se på og organisere bilder ved hjelp av enkle dra og slipp mellom mapper og Album.

Når du går til å redigere et bilde, vil du se at Skylum har lagt til et gjennomtenkt sett av standard Arbeidsområder for å hjelpe deg med å konfigurere din redigering verktøy til den spesifikke oppgaven du utfører. Selvfølgelig, kan du opprette din egen egendefinerte arbeidsområder for å møte dine behov. Quick & Awesome arbeidsområdet har Aksenten AI Filter automatisk image enhancer, så vel som en sky-spesifikke versjonen. Imidlertid, du er bare et klikk unna fra å stupe inn i enten et stort utvalg av Forhåndsinnstillinger kalles Ser ut, eller ved hjelp av manuell redigering verktøy for å jobbe på fotografier.

Du kan bruke et sett av endringer i en batch av bilder ganske enkelt. RAW-filene jeg prøvde også så veldig bra, selv om jeg ikke har gjort en massiv sammenligningen med Lightroom eller Ta Ett resultater ennå. Du kan kjøre Luminar 3 som en plugin for Photoshop eller Lightroom Klassisk, og i sin tur, Luminar 3 kan legge mange av dine favoritt Photoshop og Lightroom plugins.

“AI” bildeforbedring

Det går uten å si at hvert nye bilde redigering produktet kommer til å vise frem “AI-aktivert” eller “AI-drevet” bildeforbedring. Området er eksploderende med interessant forskning som er raskt å finne sin vei inn i produkter. Noen er mer nyttige enn andre. Basert på min første testing Skylum har gjort en god jobb i Luminar 3 er å plukke ut noen områder hvor AI (som stort sett står for opplæring en neural nettverk-drevet filter på stort sett av bilder før du lar det løs på bildene) kan være nyttig. Sin Sky Enhancer, som er illustrert her, eliminerer behovet for å manuelt maske og gradient filter himmelen før styrke dens farge:

Luminar ‘ s Sky Enhancer gjør en god jobb med å automatisk velge den sky og styrke dens naturlige farge

Ligner på Himmelen Enhancer, Luminar Detaljer Enhancer og Løvverk Enhancer-filtrene er laget for å gjøre de nødvendige maskering for deg, som vist av denne Før og Etter forhåndsvisning.

Heve Bar for Ett-Klikk-Redigering

Selvfølgelig, den ultimate use case for AI-basert filtrering er komplett automatisering (for de som ønsker det, noe som ikke er å si at alle gjør eller alltid gjør). For så lenge jeg har brukt Photoshop og Lightroom, jeg har aldri tenkt mye på sin “one-click” Auto-korreksjon evner. Jeg foretrekker mye DxO er PhotoLab er smart ekstrautstyr teknologi når jeg ønsker å gjøre en automatisk behandling av en stor batch av bilder. Men Luminar er å heve bar ytterligere, med et stort utvalg av godt gjennomført intelligent forhåndsinnstillinger innebygd i produktet. Puristene vil sannsynligvis foretrekker å gå dypere eller bygge sine egne forhåndsinnstillinger (noe de fleste av oss gjør i Photoshop og PhotoLab), men selv i dette tilfellet den innebygde forhåndsinnstillinger (og lastbare LUTs) tjene som et godt utgangspunkt.

Luminar 3 har en kraftig single-klikk på ‘AI’ Image Enhancer som er en flott tid saver for raske resultater

Her er et annet eksempel på å rydde opp i en scene med et enkelt klikk:

Aksenten AI-one-click-fix Filter gjorde en meget kompetent jobb med å rydde opp dette bildet tar på seg en kjedelig morgen av en Bjørn i Lake Clark Nasjonalpark, Alaska. Det er rom for ytterligere forbedringer, men Luminar 3 gjør en god jobb med å få prosessen i gang automatisk.

Luminar 3 Legger Filesystem-Sentriske Image Management

Til nå Luminar har kjempet en oppoverbakke kamp mot Lightroom og selv Photoshop Elements fordi det ikke tilbys et bilde management-løsning. Luminar 3 har som mål å endre det. Fra hva jeg har sett det er mye å like om hvordan de nærmer seg problemet, men det er også mye arbeid som skal gjøres. Luminar antar at du vil forlate bilder hvor de er, men fortsatt har fordeler av et bilde katalog. Det betyr at det ikke er noe behov for å “Importere” nye bilder, eller til og med manuelt “Sync” med mapper når du har lagt dem. Dette er helt riktig tilnærming, i min mening. (Full disclosure: jeg co-skrev og publiserte et tidlig bilde management application for Windows fra 2000-2015, DigitalPro, som fungerte som vei — fordi det ikke var noe på markedet som gjorde når venner og jeg først begynte å skyte digital).

Luminar Mappen-sentriske organisasjon systemet er et pust av frisk luft, så betyr det at du kan legge igjen ditt bilde innlevering alene og ikke bli låst til en bestemt leverandør system

Legge til mapper synes rimelig fort, og det faktum at de er aktivt overvåket etter det er en stor tidsbesparende for de av oss som vil legge til bilder til vårt nettverk servere fra flere forskjellige maskiner, eller som har flere bidragsytere som arbeider på et prosjekt. For nå, du er ganske begrenset til hvordan du kan organisere etter det, med evne til å skape statisk Album og filter ved Rangeringer, Farger, eller Flagg. Jeg forventer at dette området av produktet for å utvikle seg ganske dramatisk i løpet av de kommende måneder.

Uferdige Forretninger

Så spennende som den tidlige versjonen av Luminar 3 er, det er ganske mange grove kanter og ufullstendig funksjoner. Det største for meg er mangel på interoperabilitet med IPTC og XMP-metadata. Et system som bygger på bilder som de er arkivert på disken behov for å både lese og skrive bildetekster, nøkkelord, rangeringer og andre brukerdefinerte metadata i en standard måte som fungerer med andre nåværende og fremtidige søknader. Skylum forstår at det er et behov for det, og sier at de jobber med det. Sett av metadata, bildegalleri synes ikke å ha en måte å vise bildet navn med miniatyrbilde, noe som gjør leter gjennom store prosjekter for bestemte bilder en Herculean oppgave.

Noen av mine RAW-fil miniatyrbilder var også uklart i den tidlige versjonen, selv etter at jeg ga Luminar nok av tid til å rydde dem opp. Når jeg åpnet bildene de ble lest perfekt. Grensesnittet er fleksibelt og bra, men det var quirks i å bevege seg frem og tilbake mellom synspunkter som jeg er sikker på at vil få ryddet opp snart. Å legge store mapper var ganske treg i den første forhåndsvisningen, men har allerede fått raskere i senere versjoner. Slette en mappe med bilder fra mitt nettverk dele ikke slette det fra Luminar bibliotek i den gjeldende versjonen. I stedet ble jeg rett og slett vist tidligere-generert forhåndsvisning. Det er ikke alltid feil, som kanskje mappen var på en flyttbar stasjon, men det må være noen indikasjon eller mekanisme for håndtering av denne situasjonen. Akkurat nå er det er ikke engang en “Sync” eller “Oppdater” – alternativet på Biblioteket mapper.

Er Luminar Rett bildebehandling Program for Deg?

En innsats på Luminar er virkelig en innsats på Skylum, som har vært å lage en masse bølger med sin voksende cross-platform portefølje av bilde-relaterte verktøy. Noen fans har blitt skuffet av hvor lang tid det har tatt dem til å slippe en versjon av Luminar med bilde ledelse, men de har brukt tiden godt. Men den versjonen du kjøper i dag er egentlig ikke fullstendig. Men hvis Luminar holder opp tempoet, det bør være fullt i stand til å utfordre Lightroom av en gang i året som kommer. For bilderedigering, er det allerede en verdig konkurrent.

Luminar også har økonomi til å gå for det. Pre-order pris av $59 ($49 hvis du allerede eier en annen Skylum produktet) får du Luminar 3 med oppdateringer for bruk på fem datamaskiner. Aktuelle brukere av Luminar 2018 få oppdateringen for gratis (selskapets måte å gjøre godt på sin forpliktelse til å legge til bilde management å Luminar som en del av sin markedsføring for Luminar 2018). Luminar forventer å sende Luminar 3 til kunder begynnelsen av desember 18th, selv om jeg regner med at det vil være en serie av å følge med på oppdateringer etter den tid.

Nå Lese: I Lightroom og Photoshop, Adobe Setter Profiler og Forhåndsinnstillinger Front og Senter, Adobe til Å Droppe Støtte For Eldre Operativsystemer I Creative Cloud og Mobil Fotografering Arbeidsflyten: Skyve Konvolutten Med Lightroom og Pixel.

[Image Studiepoeng: David Cardinal]