Russische defensie-chief komt in Astana voor de Post-Sovjet-blok vertelt over de plannen voor 2019

0
24

ASTANA, 7 November. /TASS/. De russische Minister van Defensie Sergei Shoigu is aangekomen in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, tot het bijwonen van een gezamenlijke vergadering van de CSTO Raden van de Ministers van Buitenlandse zaken en Defensie Ministers en de Commissie van de Veiligheid Raden Secretaresses en een sessie van de CSTO Collectieve veiligheidsraad op 8 November.

“Delegaties van Armenië, wit-rusland, Kazachstan, Kirgizië, Rusland en Tadzjikistan zal spreken over een scala van politieke en militaire kwesties, samen met kwesties met betrekking tot tegenactie aan de hedendaagse uitdagingen en bedreigingen,” Rossiyana Markovskaya, de russische minister van defensie de woordvoerster, vertelde verslaggevers op woensdag.

Op de vergaderingen, de CSTO leden besluiten nemen over uitbreiding van de CSTO (de Collective Security Treaty Organization, een security alliance van zes post-Sovjet-landen) en de organisatie van de lichamen samen met de beslissingen met betrekking tot het functioneren en de ontwikkeling van de collectieve beveiliging systeem.

“Trouwens, de resultaten zullen worden samengevat en gezamenlijke evenementen voor het komende jaar zal gecoördineerd worden,” voegde ze eraan toe.