Rusland en Palestina ondertekend stappenplan op handel en economische samenwerking tot 2021

0
39

RAMALLAH /Staat Palestina/, 7 November. /TASS/. Rusland en Palestina ondertekend op de roadmap voor de ontwikkeling van de handel en economische samenwerking tot 2021, een TASS-correspondent gemeld.

Het document werd ondertekend naar aanleiding van de resultaten van de derde vergadering van de Intergouvernementele russisch-Palestijnse Commissie van de Handel en Economische Samenwerking in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever op woensdag.

Het document, dat werd een deel van het contract in de slotverklaring van de commissie is ondertekend door Rusland ‘ s Arbeid en Sociale Bescherming Minister Maxim Topilin en Palestijnse Minister van Economie van de Handel Abeer Odeh.

In het bijzonder, de roadmap geeft voor het instellen van werkgroepen voor het wegnemen van belemmeringen voor bilaterale handel, alsmede het verstrekken van russische bedrijven met ondersteuning bij het opzetten van lokale sites voor de productie in de Palestijnse gratis industriële zones, een woordvoerder van Rusland Arbeid Ministerie zei de correspondent.

Het document is ook bedoeld om te zorgen voor een regelmatige uitwisseling van informatie tussen Rusland en Palestina op de mogelijkheden voor samenwerking in de markten van de twee landen en de steun voor het bedrijfsleven in de ontwikkeling van de samenwerking, de woordvoerder toegevoegd.

Op woensdag, in Ramallah, de partijen ondertekend memoranda van overeenstemming en samenwerking op arbeid problemen, de samenwerking op het gebied van energie en de uitwisseling van statistische gegevens betreffende de onderlinge handel. De Staat Palestina heeft haar interesse in het uitbreiden van de lijst van goederen voor belastingvrije handel op het grondgebied van de Euraziatische Economische Unie (EAEU).

“We bespraken een aantal mogelijkheden van het uitbreiden van de belastingvrije handel met Palestijnse goederen die vertegenwoordigd zijn op de EAEU markt op een nul-tarief. Het gaat om het bestuderen van de lijst van goederen in te geven om een aantal belangrijke voorkeuren om de Palestijnse staat,” zei hij voegt eraan toe dat het probleem vereist een discussie tussen de vijf lidstaten van de Europees-aziatische gemeenschap.

Sinds oktober 2016, enkele Palestijnse goederen die worden geëxporteerd naar de EAEU vrij van douanerechten.

De EAEU bestaat uit rusland, wit-Rusland, Kazachstan, Armenië en Kirgizië.