Israël om zijn belangen, ondanks de plaatsing van S-300 systemen in Syrië

0
47

TEL AVIV, 7 November. /TASS/. Het Israëlische leger zal het blijven volgen van de overheid bestellingen die gericht zijn op het waarborgen van de veiligheid van het land en de bescherming van zijn belangen, ondanks de plaatsing van russische S-300 raket systemen, Israel Defense Forces Woordvoerder Jonathan Conricus vertelde russische journalisten op woensdag.

Conricus vermeld dat de Israëlische en buitenlandse media vaak de vraag of de Israëlische militaire zullen blijven vliegen over Syrië na de plaatsing van de S-300 systemen. “We doorgaan met de uitvoering van de richtlijnen van de overheid,” zei hij, eraan toevoegend dat ze de bescherming van het land de veiligheid en belangen.

“De israëlische luchtmacht zijn uitstekende intelligentie en [zijn] van goed opgeleide, ervaren, om verder te implementeren richtlijnen van de overheid,” de woordvoerder benadrukt.

Il-20 crash

Volgens het russische Ministerie van Defensie, op 17 September, een russische Il-20 vliegtuigen vliegen over de Middellandse Zee terug naar de russische Khmeimim air base in Syrië verdwenen van de radar tijdens een luchtaanval uitgevoerd door vier Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen op doelen in de Syrische provincie Latakia.

Het russische Ministerie van Defensie op de hoogte dat de Il-20 vliegtuigen waren per ongeluk neergehaald door Syrische luchtafweer, zoals de Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen had gebruikt als dekking.

Russische Ministerie van Defensie Woordvoerder Majoor-Generaal Igor Konashenkov verklaarde dat de Israëlische luchtmacht en degenen die de beslissing genomen om het gebruik van de Il-20 vliegtuigen als dekking alleen bedoeld waren om de schuld voor de crash, die het leven gekost van 15 russische militaire militairen.