Sojus Mannskapet Utfører Ballistiske Reentry Etter Booster Mislykkes Under Lanseringen

0
26

En russisk Soyuz MS-10 romfartøy opplevd en “anomali” under oppskytning i dag, samtidig som bærer to passasjerer på vei til den Internasjonale romstasjonen (ISS). Det er en diplomatisk måte å si det russiske booster mislyktes, tvang mannskapet til å utføre risikofylt lanseringen abort. De to besetningsmedlemmene, astronaut Nick Haag og kosmonaut Aleksey Ovchinin, gjorde det tilbake til overflaten trygt og lyd. Dette kan imidlertid være et problem for den aktuelle ISS-besetningen.

Dømt booster forlot Jorden bak på 4:40 AM CET i dag (Okt. 11), og alt virket fint for det første flere minutter. Til tross for sin alder, Sojus-plattformen har vært en ekstremt pålitelig modus av transport til plass. NASA har kjøpt seter om bord Soyuz-kapsler for å få tilgang til ISS etter avvikling av Romfergen i 2011. Dette så ut som en annen begivenhetsløs Sojus lanseringen for det første flere minutter, men da live-feeden viste stadig mer voldelig risting inne i hytta (ca 2:20 i videoen nedenfor). Øyeblikk senere, en ytre vise viste en sky av rusk.

Live-feeden byttet til en pre-rendret oppstigningen simulering mens vi ventet på nyheter på mannskapet. Russiske romorganisasjonen Roscosmos bekreftet flere minutter senere den Haag og Ovchinin hadde blitt tvunget til å avbryte lanseringen og unnslippe sviktende booster i Soyuz-kapselen. På grunn av høyde over havet og hastighet, mannskapet hadde å angi hva som er kjent som en ballistisk reentry, som er en mye brattere vinkel enn en normal reentry. Sojus mannskaper vanligvis trekk om 4Gs under reentry (fire ganger tyngdekraften), men en ballistisk bane kan mer enn det dobbelte av det. Haag og Ovchinin bare kommet litt over 6Gs, skjønt.

Et par timer senere, Roscosmos gitt ut et bilde av Haag og Ovchinin trygt og godt på en Kasakhstan flyplassen, der de var å få en medisinsk sjekk etter at de har gjennomgått. Roscosmos også annonsert det er å danne en kommisjon for å undersøke årsaken til den økte feil. NASA for å gjennomføre en undersøkelse av sin egen.

Så, alle kan være fint etter dagens hendelser, men denne siste Sojus hendelsen kunne ha langvarige konsekvenser. Det var allerede bekymring om Sojus reliability etter en bore hullet ble oppdaget om bord på en Sojus forankret på ISS for flere uker siden, og nå MS-10 har unnlatt å gjøre bane. Det er sannsynlig at Russland vil pause Sojuz-raketter som det ser inn i den siste hendelsen, og det betyr ikke noe nytt mannskap kan nå ISS. Både SpaceX og Boeing jobber mot bemannet ISS lanserer, men de er ikke forventet å få NASA godkjenning før sommeren 2019 tidligst.

Nå lese: Programmering Feilen Kan Ha Forårsaket Mislyktes russisk Rakett Lanseringen, NASA sikrer opptil fem seter på russisk Soyuz oppdrag, og Boeing og SpaceX er Kanskje Ikke Klar for Bemannede Fly i 2019