Principled Technologies Reageert op Intel Whitepaper Controverse, Wij Testen van de Prestaties van Vorderingen

0
29

Twee dagen geleden, Intel vrijgegeven van een whitepaper het in opdracht van Principled Technologies, die fouten zo belangrijk, ze stijgen naar het niveau van het liegen over haar concurrent de prestaties. Principled Technologies heeft nu een reactie op deze aanspraken het verdedigen van zijn eigen werk — en ExtremeTech heeft uitgevoerd zijn eigen gedeeltelijke bevestiging van de vorderingen van PT maakt over de Intel CPU resultaten.

In zijn reactie op de diverse beschuldigingen en claims, de co-oprichter van Principled Technologies, Bill Catchings, heeft de volgende verklaring. Zijn volledige verklaring is te lezen op WCCFTech, we hebben overgenomen van de relevante secties hieronder:

Het gebruik van “Game Mode” op de AMD Ryzen™ 7 2700X: Enkele vragen die we hebben ontvangen, hebben betrekking op het gebruik van de Ryzen nut en het aantal actieve kernen in de AMD-gebaseerde systemen. Gebaseerd op AMD ‘ s aanbevelingen en onze eerste testen op de Threadripper processors, we vonden het installeren van de AMD Ryzen Master nut en het inschakelen van de Game-Modus verhoogd de meeste resultaten. Voor de consistentie doeleinden, deden we dat voor alle AMD systemen in Threadripper™ en Ryzen™. Dat doen We nu extra worden getest met de AMD systemen Maker Modus. We zullen het rapport bijwerken met de nieuwe resultaten.

Geheugen snelheden: volledige pariteit in alle systemen, en om de Intel® Core™ i9 X-serie en AMD Ryzen™ Threadripper™ om volledig gebruik maken van geheugen bandbreedte, gebruikten we 4 16GB DDR4 Dimm ‘ s op alle configuraties. We hebben de volgende geheugen configuratie stappen.

De rest van Catchings reactie behandelt verschillende onderwerpen hebben we niet verhogen bij ET en zijn niet zo bezorgd is over met betrekking tot hun invloed op de testresultaten. De twee bovengenoemde punten zijn de belangrijkste — en zij zijn degenen die we moeten bespreken in iets meer detail.

Eerste, Principled Technologies verduidelijkt dat, in feite, was het een catastrofale fout bij het configureren van een Game Mode. Het is waar dat AMD raadt het inschakelen van Spel-Modus voor Threadripper in bepaalde gevallen. Maar AMD maakt het ook duidelijk dat de Game-Modus is bedoeld voor Threadripper. De volgende afbeelding is vanaf Pagina 26 van AMD ‘ s Ryzen Master Snelle Referentie Gids:

Bovendien, AMD ‘ s Overklokken Gids voor het Ryzen Meester maakt van de functie van Spel-Modus zeer duidelijk. Pagina 25: “Wanneer ingeschakeld met Ryzen of Ryzen Threadripper processors aanbieden van >4 fysieke processors, Legacy Compatibiliteit Modus vermindert de actieve logische processor middelen door de helft.”

Er is niets mis met het testen van geavanceerde, liefhebber eigenschappen, maar een typisch leest eerst de instructies voor het activeren van hen. De beste verklaring voor PT ‘ s werk is dat de onderneming niet tot het uitvoeren van elementaire due diligence in deze zaak.

Het bedrijf dat de verklaringen voor het geheugen configuraties, echter niet passeren elementaire controle. We worden verteld dat het RAM-geheugen configuraties gebruikt werden gekozen “om de volledige pariteit in alle systemen.”

Dit is een leugen.

XMP is ingeschakeld op de Intel Z390, uitgeschakeld op de X299-Deluxe, en ingeschakeld op de eerste Z370-A gebruikt voor het testen van zowel de Core i7-8086K en de Core i7-8700K. Voor Threadripper, de D. O. C. P. de Standaard instelling gebruikt werd (Asus noemt dit “XMP door een andere naam”). De Asus Prime X470 Pro moederbord gebruikt voor het testen van de 2700X niet inschakelen XMP of DOCP. In andere woorden, uit vijf verschillende moederborden, drie had XMP of een gelijkwaardig ingeschakeld, en twee niet. RAM klokken waren blijkbaar ingesteld op basis van de maximale specificaties van de fabrikant. Maar het kiezen om te gebruiken de fabrikant opgegeven geheugen klokken en het verlaten van XMP-en uitgeschakeld in de bochten betekent het geheugen van de subsystemen van deze platforms zijn niet geconfigureerd voor maximale pariteit.

Het is opmerkelijk verwonderlijk dat de mainstream AMD systeem dat staat voor de Core i9-9900K de directe concurrentie uitgeschakeld helft van de CPU-cores en beheerd om gebruik te maken noch XMP of DOCP met geen uitleg voor deze configuratie besluit. Houd in gedachten, de XMP is een Intel-standaard geoptimaliseerd om te beginnen met. Het kan verbeteren van de prestaties op AMD-chips in vergelijking met wat afval compatibiliteit tijden zijn geïmplementeerd standaard, maar het is niet de AMD geoptimaliseerd. Zelfs het inschakelen van XMP op alle systemen niet echt het vormen van een level playing field, maar waardoor het voor sommige AMD platforms en niet voor anderen zorgt voor een extra tilt.

Als Principieel wilde configureren voor maximale pariteit, moet het getest met XMP volledig ingeschakeld of uitgeschakeld voor alle producten en alle systemen die gebruik maken van dezelfde RAM klok. Als het wilde testen in een fabrikant goedgekeurde configuratie, het moet gezegd het was te doen en legde uit waarom de XMP / DOCP werd ingeschakeld of uitgeschakeld in elke specifieke omstandigheid in vergelijking met de best practices meegedeeld door AMD en Intel. Wat we kregen was geen van beide.

De situatie wordt nog vreemder als je dat ziet zelfs een aantal van PT is Intel de prestaties vorderingen zijn oneven. Kijkend door de whitepaper, realiseerde ik me Principled Technologies had een Asus Prime Z370-Een moederbord waarop de UEFI-1406 met een GTX 1080 Ti — die toevallig precies overeen met het systeem dat ik gebruikt voor onze recente review van de RTX 2080 en 2080 Ti. Ze waren zelfs zo vriendelijk om te testen veel van dezelfde games.

Dit maakte mij nieuwsgierig. Kon ik het valideren van de Intel resultaten gerapporteerd voor de Core i7-8086K? Voor het grootste deel, ja — met een aantal opmerkelijke en vreemde uitzonderingen.

Het Valideren Van Principled Technologies’ Resultaten

Dit is niet een volledige validatie cyclus; slechts een deel van onze benchmark familie overlapt. Ik getest met de Core i7-8086K en GeForce GTX 1080 Ti volgens de instellingen van het spel, Windows configuratie-details, en UEFI gedetailleerde instellingen in de PT whitepaper. Ik heb ook getest met een enkele instelling veranderd. Het blijkt dat als u de “Power Saving en Performance Modus” UEFI optie “Modus Performance” en uit “Auto”, kan je ook uitschakelen alle C-staten en vergrendelen van de CPU op een flatscreen 4.3 GHz constante klok zonder Turbo dan ook. Het lijkt vreemd om het vergrendelen van een chip op een statische frequentie in een “Performance Modus,” maar ik wilde zien wat voor verschil het kan maken om de uiteindelijke resultaten.

Ik heb het getest op onze Core i7-8086K in twee verschillende configuraties: Een configuratie komt exact overeen met de stappen die worden beschreven in Principled Technologies’ whitepaper — niet meer, niet minder. Een configuratie overeenkomt met de configuratie stappen, maar met een verandering: ik verliet de “Performance Mode” – instelling op Auto. En, natuurlijk, we hebben Principled Technologies’ eigen resultaten. Hier zijn de resultaten weergegeven van twee grafieken voor de leesbaarheid:

Dingen meestal check out fijn, met twee opvallende eigenaardigheden en één kleinere. Zowel van de grote problemen zijn in Warhammer II. Eerste van alles, Warhammer II niet zou moeten worden getest in DirectX 12 met een Nvidia GPU, zoals we al besproken hebben eerder deze week. Maar ten tweede, de resultaten gerapporteerd voor de Skaven benchmark zijn veel te laag. Onze eigen Core i7-8086K + GeForce GTX 1080 Ti scoorde 87fps bij het uitvoeren van door dat de benchmark in Ultra-modus. Principled Technologies rapporten slechts 83fps op “Hoge” detail, onze re-tests van de scène in die kwaliteit voor onze score 1,25 x hoger.

In dit geval is het resultaat dat u de zorg over de GeForce GTX 1080 Ti op 1080p. DX12 performance is slecht gecomprimeerde op NV in DX12, dat is de reden waarom de Gpu ‘ s boven op 87fps — maar houd in gedachten, we testen Ultra Detail hier niet Hoog Detail. Het resultaat van onze RTX 2080 en RTX 2080 Ti review

Is er een vergelijkbaar probleem in de Warhammer II: Laboratorium test. Ons is verteld dat het te verwachten gevolg van de 41; onze werkelijke resultaat was 48 of 49, een winst van 1.17 x – 1.19 x.

Ten slotte, in de Final Fantasy XV benchmark, de score van 10,858 gemeld door PT 7-8 procent hoger dan onze eigen resultaten in beide configuraties. Er was geen duidelijk voordeel of nadeel voor het inschakelen of uitschakelen van de Modus Performance in de tests die wij kunnen verifiëren, maar we waren niet in staat om te bevestigen benchmark resultaten voor drie van de 13 proeven onderzocht. Dat is niet een geweldige vondst voor een project als we al kennen van de AMD CPU was overduidelijk onjuist zijn geconfigureerd. Ik weet niet waarom ik niet kan repliceren PT resultaten in elke toets — maar ik weet dat ik heb gedaan soortgelijke validatie van de benchmark resultaten door het gebruik van Recensent Gidsen die door Intel en AMD op vele gelegenheden. Hier klopt iets niet.

Dit Is de Intel Verantwoordelijkheid

Ik weet niet of Principled Technologies is verantwoordelijk voor deze fout, of als Intel is — waarmee ik bedoel, ik weet niet of Principled Technologies gewoon verkeerd begrepen hoe AMD ‘ s utility gewerkt of indien deze werden verteld om te begrijpen hoe de AMD nut werkte. Ryzen Master UI is niet identiek voor Threadripper versus Ryzen 7; de Erfenis van de compatibiliteitsmodus de optie extra schakelaars die worden niet weergegeven als u bent alleen op een acht-core. Dit moet heb clued PT in het feit dat de mogelijkheid functioneerde anders op verschillende microprocessoren. Beide van AMD ‘ s documenten maken duidelijk dat “Game Mode” zal uitschakelen CPU-kernen. De dekking van Ryzen sinds de lancering maakte dit duidelijk.

Bedrijven zijn meestal zeer voorzichtig te zijn wanneer ze praten over hun concurrentie, omdat het kan voor wettelijke aansprakelijkheid, indien zij worden gevonden om het maken van valse claims. In veel gevallen, bedrijven geven de voorkeur aan het spreken over “de concurrentie”, zelfs wanneer ze letterlijk concurreren met een ander bedrijf. Het betrekken van een derde partij tot het schrijven van een whitepaper is een manier van het aanbieden van extra informatie, die niet wordt gezien als afkomstig van Intel zelf. Maar vergis je niet — Principled Technologies is een bedrijf het schrijven van een document voor een klant, wat betekent dat de client heeft het toezicht op en de inbreng in zowel de test voorwaarden en het uiteindelijke product. Als Intel houdt er niet van een instelling, een spel of een performance test, die test is niet in dit document.

Noch Intel noch Principled Technologies hebben gereageerd op onze e-mails. Zou dit het resultaat van een eerlijke vergissing of toezicht? Natuurlijk. Het zou niet de eerste keer dat iemand omgedraaid met een verkeerde schakelaar en vervolgens gedurende 10 uur vrolijk benchmarking de verkeerde configuratie van de hardware, geloof me. Maar er zijn problemen, meervoud, met dit artikel, zijn de gegevens, Intel ‘s falen om erop te reageren, en het feit dat Principled Technologies is nog steeds bezig om uit te glijden erkennen dat het gepubliceerd aantoonbaar valse resultaten met een lame verwijzing naar een hertest van de AMD Cpu’ s die het zou moeten hebben bekend waren verkeerd geconfigureerd in de eerste plaats. Het bedrijf blijft het bevorderen van een onwaar verhaal over het geheugen configuratie en hoe het zogenaamd gevestigde geheugen configuratie van de pariteit tussen testbeds wanneer het deed niets af van de soort.

Op een moment dat Intel moet de opbouw van een verhaal rond de Core i9-9900K als de eerste mainstream acht-core desktop processor, een demonstratie van vooruitgang, en een afleiding van haar eigen veiligheid zorgen en de productie van vertragingen, zijn we in plaats van het hebben van een uitgebreid gesprek over de vraag of de chip reus probeerde te liggen aan de consument door middel van een proxy. Het is niet goed kijken.

Lees nu: De Core i9 Gaming Benchmarks van Intel Opdracht Tegen AMD Zijn van een Flatscreen Liggen, Intel Kondigt Nieuwe Core i9 Gezin, 9e Generatie Cpu ‘ s, en Intel Core i7-9700K, 9900K Bevestigd om Gebruik te Solderen, Niet Plakken