NASA-Rapporten Skylder på Boeing Vanstyre for SLS Forsinkelser

0
26

NASA har vært uten egen launch vehicle siden avvikling av Romfergen i 2011. Siden da, har byrået vært i bevegelse i full fart fremover med Space Launch System (SLS). Vel, det er vært å prøve. Forsinkelser og kostnadsoverskridelser har plaget SLS, og en ny rapport legger skylden på føttene av NASA ‘ s primære SLS leverandøren: Boeing.

SLS vil være den kraftigste raketten som noen gang er bygget når det endelig går inn i tjenesten, med evne til å løfte hele 95 tonn til lav bane rundt Jorda. Det vil også være i stand til å sende oppdrag til Mars og det ytre solsystemet med letthet. Det parret med Orion mannskap og service-modul for human-mannskap flygninger, så vel. Utvikling av ofres rakett har vært langsom og kostbar. NASA ønsket å få SLS i luften ved slutten av 2017 til en kostnad av $5-7 milliarder kroner. Men, bilen fortsatt ikke er klar for lansering, og prisen har allerede ballooned til $11,9 milliarder kroner.

Nasas Inspector General Paul Martin har utstedt en bitende rapport at klandrer Boeing for hoveddelen av forsinkelsen. Ifølge rapporten, Boeing ‘ s “ledelse, tekniske og infrastruktur spørsmål” har bidratt til nedgangen. Rapporten viser til flere pågående saker, inkludert forberedelser til et planlagt “grønn kjøre,” eller full-skala ground brann test av raketten. Boeing er tilsynelatende 18 måneder bak planen å utvikle kommando-og kontroll-programvare for å utføre testen.

Martin anslår at NASA må bruke minst $1,2 milliarder kroner mer for å finansiere gjennomføring av de to første SLS core raketter. Byråets nåværende anslag for første SLS lansering i juni 2020, men rapporten spørsmål om det er enda mulig under gjeldende forhold. Boeing fortalte inspector at forsinkelser på grunn av underfunding av SLS.

En del av SLS blir montert.

IG rapport og NASA tjenestemenn standhaftig avviser at krav, som peker ut Boeing mottatt $706 millioner kroner (kun $53 millioner kroner mindre) for SLS i 2015. Det neste året, er det for $200 millioner kroner mer enn NASA trodde det nødvendig takk til kongressens handling. I Mai 2016, NASA har også lagt til en annen $1 milliard til kontraktsverdien. NASA kan også være feil tildelt Boeing ytelse bonuser på $64 millioner kroner når programmet ble kjørt etter planen og over budsjett.

Boeing, selvfølgelig, benekter at det er på feil for forsinkelser. Det sier bygge en ny rakett på denne skalaen er nye bakken, og IG-rapporten ikke fange den sanne tilstand av prosjektet. Minst offentlig, NASA administrasjonen er enig med Boeing. Bygningen SLS er vanskelig, og det er ikke overraskende at det har vært forsinkelser. Jeg ville ikke bli overrasket hvis NASA tjenestemenn er privat veldig dampet på Boeing.

Nå lese: Sveis av sveis, NASA er å komme nærmere til å ha den største rakett igjen, Se NASA test verdens største solid rocket booster i dag live [Oppdatering] og NASA Vil Bruke Mindre Kraftig Space Launch System For Første Bemannede Fly