NASA-Rapport Skyller Boeing Misskötsel för SLS Förseningar

0
25

NASA har varit utan sin egen lansering av fordon eftersom pensioneringen av Rymdfärjan under 2011. Sedan dess har byrån varit på väg i full fart med Space Launch System (SLS). Tja, det har varit att försöka. Förseningar och kostnadsöverskridanden har plågat SLS, och en ny rapport lägger skulden på fötterna av NASA: s primära SLS entreprenör: Boeing.

SLS kommer att vara den mest kraftfulla raket som någonsin byggts när det äntligen kommer in service, med förmågan att lyfta en jättestor 95 ton till låg omloppsbana runt Jorden. Det kommer också att finnas möjlighet att skicka uppdrag till Mars och det yttre solsystemet med lätthet. Den parar sig med Orions besättning och service-modulen för mänskliga bemannat flyg. Utveckling av förbruknings-raket har varit långsam och dyr. NASA ville få SLS i luften i slutet av 2017 till en kostnad av $5-7 miljarder euro. Men bilen är fortfarande inte redo för lansering, och priset har redan skenade till sek 11,9 miljarder euro.

NASA: s Inspector General Paul Martin har utfärdat en svidande rapport som anklagar Boeing för den största delen av förseningen. Enligt rapporten, Boeings “management -, teknik -, och infrastrukturfrågor” har alla bidragit till nedgången. I rapporten nämns flera aktuella frågor, inklusive förberedelse för en planerad “grön” eller ” full-skala ground fire test av raketen. Boeing är tydligen 18 månader försenat utveckla styrning och kontroll programvara för att utföra testet.

Martin uppskattar att NASA kommer att behöva spendera minst $1,2 miljarder mer för att finansiera slutförandet av de två första SLS core raketer. Byråns nuvarande uppskattning för första SLS lanseringen är juni 2020, men i rapporten ställs frågan om det ens är möjligt under rådande förhållanden. Boeing sa inspektören att förseningar på grund av underfinansiering av SLS.

En del av SLS på att monteras.

IG-rapporten och NASA tjänstemän ihärdigt avvisar detta påstående, som pekar ut Boeing fick $706 miljoner (endast $53 miljoner euro mindre) för SLS 2015. Nästa år, är det för $200 miljoner mer än NASA ansåg att det behövs tack vare kongressens åtgärder. I Maj 2016, NASA även lagt till ytterligare $1 miljard för att kontraktets värde. NASA kan också ha felaktigt ut Boeing prestanda bonus på totalt $64 miljoner när programmet körs efter tidsplanen och budgeten.

Boeing, naturligtvis, förnekar att det är fel för förseningar. Det står att bygga en ny raket på denna skala är ny mark, och IG-rapporten inte fånga den sanna tillstånd av projektet. Åtminstone offentligt, NASA förvaltningen håller med Boeing. Byggnaden SLS är svårt, och det är inte förvånande att det har varit förseningar. Jag skulle inte bli förvånad om NASA tjänstemän är privat mycket ångade på Boeing.

Nu läsa: genom att Svetsa svetsa, NASA är att komma närmare att ha den största raket återigen, Titta på NASA testa världens största solid raket booster idag lever [Uppdatera], och NASA Kommer att Använda Mindre Kraftfull Space Launch System För Första Bemannade Flygningen