NASA Rapport Beschuldigt Boeing Wanbeleid voor SLS Vertragingen

0
27

NASA is zonder zijn eigen lancering van het voertuig sinds de pensionering van de Space Shuttle in 2011. Sindsdien is het agentschap van het verplaatsen van zowel volle snelheid vooruit met het Space Launch System (SLS). Nou, het is te proberen. Vertragingen en kostenoverschrijdingen hebben geteisterd de SLS, en een nieuw rapport legt de schuld bij de voeten van NASA ‘ s primaire SLS aannemer: Boeing.

De SLS zal de meest krachtige raket ooit gebouwd als het eindelijk gaat de dienst, met de mogelijkheid om op te tillen maar liefst 95 ton te lage baan om de Aarde. Het zal ook in staat zijn te sturen missies naar Mars en de buitenste zonnestelsel met gemak. Het gaat samen met het Orion bemanning en service module voor de mens-bemande vluchten. De ontwikkeling van de één-raket is traag en te duur. NASA wilde de SLS in de lucht met eind 2017 tegen een kostprijs van $5 tot 7 miljard euro. Echter, de auto is nog niet klaar voor de lancering, en de prijs is al gegroeid naar $11,9 miljard.

NASA-Inspecteur-Generaal Paul Martin heeft een vernietigend rapport dat de schuld Boeing voor het grootste deel van de vertraging. Volgens het rapport, Boeing “management, technische en infrastructurele vraagstukken” hebben allemaal bijgedragen aan de vertraging. Het rapport citeert een aantal lopende zaken, met inbegrip van de voorbereidingen voor een plan “groen” of full-scale grond vuur testen van de raket. Boeing is blijkbaar 18 maanden achter op schema de ontwikkeling van de command en control software om het gedrag van de test.

Martin schat dat de NASA zal moeten besteden ten minste $1,2 miljard meer voor de financiering van de voltooiing van de eerste twee SLS kern raketten. Het agentschap is de huidige raming voor de eerste SLS introductie in juni 2020, maar het rapport vragen als dat nog haalbaar is onder de huidige omstandigheden. Boeing vertelde de inspecteur dat de vertragingen zijn te wijten aan de onderfinanciering van de SLS.

Een deel van de SLS gemonteerd.

De IG-rapport en NASA officials standvastig weigeren die vordering, erop te wijzen Boeing ontving $706 miljoen (slechts $53 miljoen minder) voor de SLS in 2015. Het volgende jaar, voor $200 miljoen meer dan de NASA geloofde het nodig dankzij parlementaire actie. In Mei 2016 de NASA ook nog een ander $1 miljard euro om de waarde van het contract. NASA kan het ook verkeerd hebben toegekend Boeing performance bonussen van in totaal 64 miljoen dollar wanneer het programma liep achter op de planning en het budget.

Boeing, natuurlijk, ontkent dat het de schuld voor de vertraging. Het zegt dat de bouw van een nieuwe raket op deze schaal is nieuw terrein, en de IG-rapport niet het vastleggen van de ware stand van het project. Althans in het openbaar, NASA administratie is akkoord met Boeing. Het bouwen van de SLS is hard, en het is niet verwonderlijk dat er vertraging opgetreden. Ik zou niet verbaasd zijn als NASA ambtenaren zijn in particulier zeer gestoomde bij Boeing.

Nu lees: Lassen door lassen, NASA is dichter bij de grootste raket nogmaals, Kijk NASA test van ‘ s werelds grootste solid rocket booster vandaag live [Update], en de NASA Gebruiken Minder Krachtige Space Launch System Voor de Eerste Bemande Vlucht